Noi detalii picante despre viitorul Mercedes SLC AMG

Noi detalii picante despre viitorul Mercedes SLC AMG
Nu mai reprezinta nici un secret pentru nimeni. Armata germana formata din inginerii AMG se pregateste sa lanseze la apa cel de-al doilea model (de sine statator) din istoria sa, despre care se spune ca va pune la respect automobile de inalta performanta, precum Aston Martin V8 Vantage sau Porsche 911 Carrera S.
Distribuie pe Facebook
Desi nu este nimic oficial la acest moment, jurnalistii Autocar au reusit sa afle ca cel de-al doilea automobil conceput si dezvoltat in totalitate de inginerii AMG va sosi pe piata in urmatorii trei ani, cel mai probabil in cursul lui 2015. De asemenea, tot conform publicatiei britanice, mult-anticipatul Mercedes SLC AMG va lasa deoparte designul cu influente retro de care se bucura mai-marele SLS pentru a adopta un aspect contemporan, compus din linii si forme dintre cele mai moderne.

In ceea ce priveste dimensiunile, urmatoarea creatie a companiei din Affalterbach va fi ceva mai scurta decat modelul SLS AMG insa, in acelasi timp, ceva mai lata. De asemenea, spre deosebire de automobilul anterior mentionat, viitorul Mercedes SLC AMG va beneficia de usi cu deschidere conventionala.

Lista cu picanterii nu se incheie insa aici, ci continua cu caroseria realizata din aluminiu, despre care se spune ca va cantari numai 220 de kilograme. In plus, fiindca tot ne aflam la capitolul greutate, conform informatiilor obtinute de Autocar, modelul Mercedes SLC AMG nu ar trebui sa depaseasca pragul celor 1.5 tone.

Referitor la motorizare, cel de-al doilea automobil (de sine statator) al companiei din Affalterbach este asteptat sa adopte un propulsor V8 aspirat, de 5.5 litri, ce ar urma sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 450 CP. Intreaga putere va fi livrata exclusiv rotilor spate, prin intermediul unei cutii cu sapte trepte si dublu-ambreiaj. Drept urmare, viitorul Mercedes SLC AMG ar trebui sa fie (cel putin) la fel de performant precum rivalii sai, modelele Aston Martin V8 Vantage si Porsche 911 Carrera S.

Ramane insa de vazut daca noul Mercedes SLC AMG va fi comercializat alaturi de supercarul SLS AMG sau constructorul german va renunta la serviciile celui din urma in favoarea primului model.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2012