Noua Alfa Romeo 4C, mai rapida la Nurburgring decat BMW M3 E92!

Noua Alfa Romeo 4C, mai rapida la Nurburgring decat BMW M3 E92!
  • Noua Alfa Romeo 4C a parcurs un tur la Nurburgring in 8 minute si 4 secunde
  • Supercarul italian este astfel mai rapid co o secunda decat modelul BMW M3 E92
  • Alfa Romeo 4C se bucura de 241 cai putere si cantareste numai 895 kilograme
Distribuie pe Facebook

Desi ascunde sub capota un propulsor cu numai patru cilindri si 250 cai putere, noua Alfa Romeo 4C a reusit sa strabata Nurburgring-ul in doar 8 minute si 4 secunde, supercarul italian fiind astfel mai rapid decat germanul BMW M3 E92, care vine la pachet cu de doua ori mai multi cilindri si un plus de 170 cai putere.

Nu mai exista nici un fel de dubiu. Dezvaluita in premiera mondiala in primavara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noua Alfa Romeo 4C este una dintre cele mai impresionante creatii oferite vreodata de compania italiana in cei peste 100 de ani de existenta ai sai. Iar motivele sunt lesne de inteles: multumita sasiului sau monococ din fibra de carbon si, in general, constructiei ultra-usoare de care se bucura, supercarul constructorului din Torino cantareste undeva in jurul a 895 de kilograme.

Noua Alfa Romeo 4C - Galerie Foto

In ceea ce priveste propulsia, aceasta este asigurata de o unitate turbo pe benzina, inzestrata cu numai patru cilindri si capacitate de doar 1.75 litri. Cu toate acestea, cei 241 cai putere si 350 Newton-Metri livrati rotilor spate prin intermediul unei transmisii cu sase rapoarte si dublu ambreiaj sunt mai mult decat arhisuficienti pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde. Tot la nivel de performanta, noua Alfa Romeo 4C mai promite si o viteza maxima de 258 kilometri pe ora, respectiv forte laterale de 1.1 G.

Noua Alfa Romeo 4C - Galerie Foto

Dar aceste detalii le cunoaste deja o lume intreaga, singura necunoscuta ramasa cu privire la impresionantul supercar italian constand in timpul obtinut de acesta la Nurburgring - necunoscuta de care scapam chiar acum. Intr-o alta ordine de idei, conform unor informatii obtinute de publicatia italiana Quattroruote, noua Alfa Romeo 4C a reusit sa parcurga cei peste 20 de kilometri ai infricosatorului Iad Verde intr-un timp de opt minute si patru secunde, fiind astfel mai rapida cu o secunda decat germanul BMW M3 E92 si aproape la fel de rapida precum Jaguar XKR-S.

Noua Alfa Romeo 4C - Galerie Foto

Asadar, pe langa timpul reusit, un timp pentru care merita toate aplauzele noastre, supercarul italian ne mai reaminteste si de o lectie extrem de importanta, insa ignorata de majoritatea automobilelor sport: nu doar puterea este cea care conteaza atunci cand vine vorba de performanta!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (68) Poze Noua Alfa Romeo 4C - Galerie Foto
mai multe