Noul BMW X6 M e, oficial, cel mai rapid SUV de la Nurburgring

Noul BMW X6 M e, oficial, cel mai rapid SUV de la Nurburgring
  • Noul BMW X6 M e cel mai rapid SUV de la Nurburgring
  • Modelul bavarez se lauda cu un timp de 8:05 minute
  • Vechiul record ii apartine lui Range Rover Sport SVR
Distribuie pe Facebook

Reprezentantii BMW au anuntat ca noul X6 M se descurca la fel de bine pe circuitul Nurburgring precum un M3 (E92) Coupe. Astfel, cu un timp de numai 8 minute si 5 secunde, modelul bavarez de inalta performanta este cel mai rapid SUV care a debarcat vreodata in Iadul Verde, surclasand fara nici un fel de problema vechiul record detinut de Range Rover Sport SVR.

Desi este foarte putin probabil ca performanta pe circuit sa reprezinte un factor decisiv in alegerea SUV-ului ideal, oficialii BMW nu au ratat ocazia de a dezvalui ca noul X6 parcurge cei peste 20 de kilometri ai Nurburgring-ului intr-un timp similar celui reusit de vechiul M3 E92.

O scurta privire aruncata asupra listei cu cifrele si numerele inregistrate in Iadul Verde releva faptul ca cea de-a doua generatie a super SAC-ului bavarez surclaseaza recordul postat de proaspat lansatul Range Rover Sport SVR, cele 8 minute si 5 secunde obtinute de modelul din Munchen fiind comparabile, de asemenea, inclusiv cu "ispravele" unui M5 F10, respectiv Mercedes CLK63 AMG Black Series.

BMW X6 M - Poze Reale

BMW X6 M - Poze Reale

Secretele din spatele acestei impresionante performante? Ei bine, asa cum anuntam si la sfarsitul saptamanii trecute, noul BMW X6 M vine la pachet impreuna cu o motorizare V8 bi-turbo de 4.4 litri, capabil sa livreze celui aflat in spatele volanului nici mai mult, nici mai putin de 575 CP si 750 Nm.

O transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala dotat cu diferential electronic completeaza fisa cu specificatii tehnice, cea de-a doua generatie a super SAC-ului bavarez reusind astfel sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 4.2 secunde. Si asta in ciuda faptului ca in dreptul greutatii proprii regasim o valoare deloc incurajatoare: minim 2.265 de kilograme.

Noul BMW X6 M va debuta public in ultima parte a acestei luni, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, atunci cand fanii acestui gen de automobile vor putea admira pentru prima oara, in carne si oase, numeroasele detalii agresiv stilizate proaspat aparute atat la nivel de exterior, cat si la interior.

BMW X6 M - Poze Reale

BMW X6 M - Poze Reale

BMW X6 M - Poze Reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW X6 M - Poze Reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Noiembrie 2014