Noul Lexus GS F are 473 CP si 0 sanse in fata BMW-ului M5

Noul Lexus GS F are 473 CP si 0 sanse in fata BMW-ului M5
  • Lexus prezinta oficial noul GS F
  • Modelul ofera un V8 de 473 CP si 527 Nm
  • Designul estetic este unul radical
Distribuie pe Facebook

Asteptat cu sufletul la gura de o intreaga planeta, noul Lexus GS F tinde sa dezamageasca atunci cand vine vorba despre valorile maxime. Nu de alta dar, spre de deosebire de concurenta germana, automobilul japonez de inalta performanta este nevoit sa se multumeasca... cu un V8 aspirat.

Anticipat de numeroase filme si fotografii spion, noul Lexus GS F ni se dezvaluie intr-un final in toata splendoarea sa, producatorul japonez de automobile publicand astazi primele imagini si informatii oficiale cu privire la ceea ce ar fi trebuit sa reprezinte concurentul asiaticilor impotriva trio-ului german format din Audi RS6, BMW M5 si Mercedes E63 AMG.

Lexus GS F

Lexus GS F

Din pacate, lucrurile stau cu totul diferit, noul Lexus GS F neavand nici un fel de sansa in fata rivalilor sai europeni. Si asta in principal din cauza motorului V8 de cinci litri ascuns sub capota, ce pune la dispozitia rotilor spate - prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte, bineinteles - un total de numai... 473 de cai putere si 527 Newton-Metri.

In ceea ce priveste performantele propriu-zise, detaliile referitoare la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime lipsesc cu desavarsire pentru moment, producatorul japonez de automobile afirmand in schimb ca printre propunerile tehnice ale noului Lexus GS F se regaseste si sistemul Torque Vectoring Differential, imprumutat de la RC F.

Daca vine vorba despre aspectul estetic, super-sedanul asiatic nu mai are nevoie de nici un fel de introducere sau prezentare, modificarile operate la nivelul caroseriei fiind mai mult decat vizibile. Deloc surprinzator, pachetul exterior - compus dintr-o grila frontala supradimensionata si spoilere agresiv stilizate, este livrat in compania unui interior pe masura, ce abunda ornamente din piele, alcantara si fibra de carbon.

Mai multe informatii oficiale cu privire la noul Lexus GS F vor fi disponibile, cel mai probabil, incepand cu saptamana viitoare, atunci cand Salonul Auto International Nord-American 2015 isi va deschide portile, atat pentru publicul larg, cat si pentru presa de specialitate din intreaga lume. Momentan, doar un singur lucru mai putem spune despre modelul japonez: acesta cantareste aproximativ 1.830 kilograme, fiind astfel cu peste 100 kg mai usor decat competitia germana.

Lexus GS F

Lexus GS F

Lexus GS F

Lexus GS F

Lexus GS F

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Lexus GS F
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Ianuarie 2015