OFICIAL: Noul Mercedes CLA Shooting Brake e un CLS mai mic, cu pana la 360 CP

  • Mercedes a publicat primele imagini oficiale ale noului CLA Shooting Brake
  • Clientii au la dispozitie inclusiv o versiune de inalta performanta AMG
  • Startul vanzarilor se va da incepand cu luna ianuarie a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Surprins pana acum in nenumarate ipostaze, in numeroase filme si fotografii spion, noul Mercedes CLA Shooting Brake debuteaza in cele din urma in mod oficial, intr-o cuprinzatoare serie de imagini ce surprinde atat aspectul exterior, cat si cel interior.

Disponibil la vanzare incepand cu luna ianuarie a anului viitor, la un pret momentan necunoscut, noul Mercedes CLA Shooting Brake propune aceeasi reteta stilistica precum versiunea in patru usi, cu mentiunea ca partea posterioara preia acum numeroase inspiratii de la versiunea break a mai marelui CLS.

Hibridul rezultatul in urma acestei imperecheri candideaza cu mari sanse de reusita la titlul de cel mai elegant si mai atragator automobil de familie din cadrul segmentului compact, modelul german impresionand insa si prin practicabilitatea sa, dovedita de capacitatea de incarcare a portbagajului de pana la 1.354 litri.

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul Mercedes CLA Shooting Brake nu aduce nici un fel de surpriza majora, viitorii clienti avand la dispozitie trei propulsoare supraalimentate, livrate alaturi fie de o transmisie manuala in sase rapoarte, fie impreuna cu o cutie cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza.

Mercedes CLA Shooting BrakeMercedes CLA Shooting Brake

Mercedes CLA Shooting Brake

Deloc surprinzator, versiunea de baza CLA180 gazduieste in compartimentul motor un 1.6 turbo de 122 CP si 200 Nm, aceeasi unitate pe benzina punand in miscare si varianta CLA200, capabila sa se laude in schimb cu un total de 156 cai putere si 250 Newton-Metri in dreptul valorilor maxime.

Pentru cei care prefera eficienta caracteristica motorizarilor turbodiesel, propunerea noului Mercedes CLA Shooting Brake include atat un CLA200 CDI, cat si un CLA220 CDI. In ambele cazuri, propulsia este asigurata de un motor de 2.143 centimetri cubi si 136, respectiv 177 cai putere.

Meniul standard se incheie intr-un final cu modelul CLA250 de doi litri, 211 cai putere si 350 Newton-Metri, singurul care ofera in mod optional un sistem de tractiune integrala 4Matic - dotare ce face ca acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora sa se realizeze in aproximativ 6.8 secunde.

Asemeni versiunii sale in patru usi, noul Mercedes CLA Shooting Brake poate fi comandat si intr-o varianta de inalta performanta, cunoscuta sub indicativul 45 AMG. In situatia data, fisa cu specificatii tehnice aduce in prim plan o unitate 2.0 turbo de 360 CP si 450 Nm, cuplata la o transmisie DCT si un sistem de tractiune integrala 4Matic. Drept urmare, primii 100 km/h vin dupa numai 4.7 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 kilometri pe ora.

Mercedes CLA45 AMG Shooting Brake

Mercedes CLA45 AMG Shooting Brake

Mercedes CLA45 AMG Shooting Brake

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes CLA45 AMG Shooting Brake
mai multe