Oficial: Rivalul lui Bugatti Veyron este aici! Se cheama SSC Tuatara

Oficial: Rivalul lui Bugatti Veyron este aici! Se cheama SSC Tuatara
Shelby Supercars a publicat in final numele masinii care se vrea a fi mai tare decat Bugatti Veyron. Americanii spun ca SSC Tuatara va depasi recordul de viteza maxima a unei masini de serie si va avea multe noutati tehnologice si de performanta la care Veyron nu a ajuns niciodata. Numele de Tuatara vine de la o soparla, animalul cu cea mai rapida evolutie a ADN-ului din lume. Asadar, pana la un nou Bugatti, se pare ca Tuatara este noua regina a vitezei!
Distribuie pe Facebook

SSC Tuatara

Masina, nume de cod Ultimate Aero 2, a primit un nume. Acesta este Tuatara. Pentru inceput, cei de la Shelby Supercars (SSC pentru cei ce lupta cu timpul) au indesat sub capota un urias V8 twin-turbo, de 6.8 litri, capabil sa urce pana la 9.000 rpm. Puterea maxima? 1.350 cai, fiecare capabil sa puna umarul la atingerea unei viteze maxime de 442 km/h.

In plus, americanii l-au angajat pe Jason Castriota pentru a face din Tuatara o aparitie unica. Iar acum, influentele de Maserati MC12, Ferrari P4/5 si Bertone Mantide se regasesc in fiecare coltisor, supercarul american asteptand sa fie lansat la sol pentru a intra in istorie!

In acest video, un urmas al lui Carol Shelby ne povesteste cum au ales numele masinii supreme. Jerod Shelby, cel care se ocupa de diviza Shelby Supercars, ne da cateva detalii despre masina care se pare ca va fi mai rapida si decat Veyron SS.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2011