Pana la urma s-a aflat. VITEZA MAXIMA a celui mai puternic FORD din istorie confirmata

Pana la urma s-a aflat. VITEZA MAXIMA a celui mai puternic FORD din istorie confirmata
  • Noul Shelby GT500 este extrem de capabil si pe circuit
  • Atinge 100 de km/h in 3.5 secunde
  • Viteza maxima a fost confirmata de un reprezentant Ford
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a sugerat de mai multe ori intr-un comunicat de presa viteza maxima a noului Shelby GT500. Informatia a fost ulterior confirmata de un reprezentant al brand-ului din Dearborn.

Ford a asteptat Salonul Auto de la Detroit pentru a lansa noul Shelby GT500, privit ca fiind cel mai puternic model din istoria producatorului american de automobile. Chiar mai puternic decat supercar-ul care a creat atata valva, noul Ford GT.

Ford Mustang Shelby GT500

Chiar daca evenimentul a avut loc cu aproape doua luni in urma, Ford nu a publicat nici pana in ziua de azi specificatiile tehnice complete ale muscle car-ului.

Ford Mustang Shelby GT500

Stim doar ca sub capota noului GT500 se afla un propulsor V8 supraalimentat de 5.2 litri, care dezvolta peste 700 de cai putere, si ca resursele unitatii sunt gestionate de o transmisie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj. In aceste conditii, cel mai puternic Ford (stock) din istorie atinge 100 de km/h in doar 3.5 secunde si acopera sfertul de mila in mai putin de 11 secunde.

Ford Mustang Shelby GT500

Insa Ford vrea sa sublinieze faptul ca noul Shelby GT500 nu este o "racheta" numai in linie dreapta, ci si pe circuit gratie mai multor elemente aerodinamice care optional pot fi confectionate din fibra de carbon. In acest sens, americanii au publicat recent un comunicat de presa in care se vorbeste mai pe larg despre acest subiect dar in care se face referire de cateva ori si la apasarea aerodinamica pe care masina o are la viteza maxima.

Ford Mustang Shelby GT500

Pana acum, brand-ul din Dearborn a tinut secret viteza maxima a lui GT500, dar iata ca acum aflam ca este vorba despre 289.6 km/h. Imediat dupa aparitia comunicatului, mai multe publicatii auto s-au indreptat catre Ford pentru a obtine o confirmare, pe care au si primit-o. Asdar, noul Shelby GT500 are o viteza maxima, oficiala, limitata la 290 de km/h.

Ford Mustang Shelby GT500

La aceasta viteza, sustine Ford, apasarea aerodinamica este de 226.7 kilograme atunci cand este bifat pachetul optional Carbon Fiber Track Package care vine, printre altele, cu o aripa spate supradimensionata. Fara acest pachet, apasarea la sol este de 171.9 kilograme la viteza maxima.

Ford Mustang Shelby GT500Ford Mustang Shelby GT500

Debutul pe piata a noului Shelby GT500 este programat pentru vara acestui an, asa ca mai avem cateva luni bune sa aflam toate detaliile cu privire la cel mai puternic model din istoria Ford.

Ford Mustang Shelby GT500

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford Mustang Shelby GT500
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Martie 2019