Paris 2014: Noul Mercedes AMG GT ne incanta privirile cu liniile si formele sale

Paris 2014: Noul Mercedes AMG GT ne incanta privirile cu liniile si formele sale
  • Noul Mercedes AMG GT a fost prezentat oficial in cadrul Salonului de la Paris
  • Supercarul german dispune de un V8 bi-turbo de patru litri si pana la 510 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in mai putin de patru secunde
Distribuie pe Facebook

Poate ca nu arata chiar la fel de bine precum rivalul sau direct, in speta Porsche 991, insa noul Mercedes AMG GT are parte de cateva linii, forme si detalii extrem de interesante.

Capota alungita a motorului, aripile laterale bombate, portbagajul scurtat si blocurile optice dotate cu tehnologia LED sunt doar cateva dintre elementele ce-i confera supercarului din Affalterbach un aspect impozant, capabil sa atrata toata atentia celor din jur.

Nu de alta, dar lucrurile cu adevarat interesante se petrec la nivelul interiorului, acolo unde noul Mercedes AMG GT fura numeroase priviri si exclamatii de tip wow!, multumita in mod special consolei centrale, al carei design ne aduce aminte de un motor V8.

Salonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GTSalonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GT

Salonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GT

Tot la capitolul atractii principale intalnite putem include si volanul in trei spite cu o parte inferioara plata sau display-ul de pana la 8.4 inch caracteristic sistemului de infotaiment, meniul fiind completat de infinitele insertii de piele ce imbraca panoul de bord, scaunele sport si asa mai departe.

Cum specificatiile tehnice au fost deja facute publice, in urma cu mai bine de trei saptamani, nu putem decat sa reamintim ca propulsia noului Mercedes AMG GT este asigurata de o motorizare V8 bi-turbo, disponibila in doua versiuni de putere.

462 CP si 600 Nm sunt cifrele modelului de baza, in timp ce varianta de top se lauda cu un total de 510 cai putere si 650 Newton-Metri. In ambele cazuri, unitatea supraalimentata de patru litri este acompaniata de o transmisie DCT cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune spate.

Trecem pe hartie si diferentialul blocabil - mecanic pentru GT si electronic pentru GT-S, iar supercarul german rezolva in numai 4.0, respectiv 3.8 secunde ecuatia 0 - 100 km/h. Cat despre viteza maxima, avem 304 km/h pe de-o parte si 310 kilometri pe ora pe de cealalta.

Salonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GTSalonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GT

Salonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Salonul Auto de la Paris 2014: Mercedes AMG GT
mai multe