Pebble Beach 2013: Cele mai spectaculoase cinci noutati de la Monterey

Pebble Beach 2013: Cele mai spectaculoase cinci noutati de la Monterey
Desfasurat in perioada 14 -18 august, Concursul de Eleganta de la Pebble Beach a adunat si anul acesta, laolalta, pe meleaguri californiene, unele dintre cele mai fascinante si mai impresionante automobile ale planetei. Fara alte introduceri, iata cele mai spectaculoase cinci debuturi de la Monterey.
Distribuie pe Facebook

BMW M4 Concept:

Pebble Beach 2013: BMW M4 Concept

Desi au anuntat cu mult timp in urma ca succesorul legendarului M3 Coupe va fi botezat M4 Coupe, nimeni nu i-a crezut pe bavarezii de la BMW pana in ultimul moment. Certitudinea acestui lucru a venit insa in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach din Monterey, California, eveniment de care constructorul de automobile din Munchen a profitat pentru a dezvalui in fata intregii planete urmatoarea generatie a modelului sau sport de clasa medie.

Si, desi aflat momentan in stare de concept, nu putini au fost cei care s-au imbrancit si s-au dat coate doar-doar sa vada minunea indeaproape. Asa cum precizam si initial, noul BMW M4 Coupe se remarca printr-un aspect impunator, cu o parte frontala agresiv stilizata, caracterizata de un spoiler cu design similar ultimului M6, respectiv o capota bombata a motorului. De asemenea, succesorul legendarului M3 Coupe mai impresioneaza si prin eleronul integrat in linia portbagajului, dar si prin spoilerul spate inzestrat cu o parte inferioara atent-sculptata si accesorizata cu un difuzor de aer - difuzor de aer ce gazduieste cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare.

Pebble Beach 2013: BMW M4 ConceptPebble Beach 2013: BMW M4 Concept

Din pacate, bavarezii de la BMW nu au facut publice nici un fel de informatii cu privire la unitatea regasita in compartimentul motor, insa nu ar fi de mirare ca versiunea de productie a spectaculosului M4 Coupe Concept sa vina la pachet impreuna cu un propulsor twin-turbo cu sase cilindri in linie, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 450 cai putere.

Cadillac Elmiraj Concept:

Pebble Beach 2013: Cadillac Elmiraj Concept

O lungime de peste 5.2 metri, jante cromate de dimensiuni generoase si o amestecatura evidenta de muchii ascutite, forme bombate si linii atent sculptate. Dupa cum ii stim pe americanii de la Cadillac, putem afirma fara prea mari probleme ca noul Elmiraj Concept se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a putea juca rolul de nava amiral a constructorului de peste Ocean.

Totusi - da, exista si un totusi!, oficialii General Motors stau inca pe ganduri. Nu stim care-i detaliul care-i impiedica sa construiasca un Cadillac Elmiraj de serie, insa este cat se clar ca impresionantul concept car merita un astfel de tratament. Daca nu pentru exteriorul impunator, atunci macar pentru luxosul sau interior, ce iese in evidenta atat prin plansa de bord futurista, acoperita cu cele mai fine materiale si proiectata astfel incat sa aduca aminte de logo-ul companiei de peste Ocean, cat si prin cele patru scaune individuale, creionate astfel incat sa ofere un maximum de confort si despartite de o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit.

Pebble Beach 2013: Cadillac Elmiraj ConceptPebble Beach 2013: Cadillac Elmiraj Concept

Daca toate aceste elemente nu sunt insa indeajuns pentru ca noul Cadillac Elmiraj Concept sa primeasca o versiune de productie, atunci suntem gata sa ne multumim si cu transplantarea motorului V8 twin-turbo de 4.5 litri si 500 cai putere pe alte modele din gama constructorului american. Si, nu in ultimul rand, cu o varianta de serie a conceptului Ciel.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 'Legend Jean-Pierre Wimill':

Pebble Beach 2013: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 'Legend Jean-Pierre Wimille'

In cazul in care nu ai aflat deja pana acum - desi, sinceri sa fim, acest lucru pare aproape imposibil de crezut, tinem sa te informam ca cei de la Bugatti sunt gata sa lanseze pe piata o noua serie speciala dedicata eroilor sai. O serie speciala ce va cuprinde sase modele diferite, primul dintre acestea fiindu-i dedicat pilotului Jean-Pierre Wimille si sosind la timp pentru editia din acest an a Concursului de Eleganta de la Pebble Beach.

Iar in cazul in care te intrebi ce-i asa de special la acest exemplar, iata si raspunsul tau: noua editie speciala Bugatti Grand Sport Vitesse Legend Jean-Pierre Wimille se poate lauda cu aceeasi schema de culori precum legendarul castigator al Cursei de 24 de Ore de la Le Mans din 1937, Bugatti 57G Tank. Intr-o alta ordine de idei, avem numeroase insertii de fibra de carbon finisata in albastru, multiple accente contrastante de Wimille Bleu si, nu in ultimul rand, o schema a vechiului circuit Mulsanne, aplicata atat la nivelul eleronului , cat si la nivelul consolei centrale.

Pebble Beach 2013: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 'Legend Jean-Pierre Wimille'Pebble Beach 2013: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 'Legend Jean-Pierre Wimille'

Restul specificatiilor raman insa neschimbate. Astfel, noua editie speciala Bugatti Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille este pusa in miscare de acelasi W16 quad-turbo de opt litri si 1.200 cai putere ce propulseaza si versiunea standard a celui mai rapid roadster din lume. Drept urmare, si in cazul de fata avem de-a face cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 2.6 secunde, respectiv o viteza maxima declarata de 410 kilometri pe ora.

Spyker B6 Venator Spyder:

Pebble Beach 2013: Spyker B6 Venator Spyder

Daca de primele trei fascinante - fiecare in felul sau, nu-i asa?, automobile stiam inca de dinaintea debutului lor propriu-zis din cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach 2013... ei bine, nu acelasi lucru se poate spune si despre premiera mondiala pregatita de oficialii Spyker, si anume versiunea Spyder a fantasticului B6 Venator.

Inainte insa de a simti pe propria-i ta piele emotiile pe care le starneste designul impresionantului concept car al constructorului olandez, iata si felul in care se prezinta lista cu specificatii tehnice a acestuia: caroserie din fibra de carbon, sasiu din aluminiu, plus o greutate ce nu depaseste 1.400 kilograme. Astfel, propulsorul V6 montat central si cei peste 375 cai putere ai sai ar trebui sa fie indeajuns pentru a oferi aceleasi sentimente pe care reuseste sa le trezeasca aspectul estetic.

Pebble Beach 2013: Spyker B6 Venator SpyderPebble Beach 2013: Spyker B6 Venator Spyder

Ca sa facem un scurt rezumat, noul Spyker B6 Venator Spyder arata la fel de bine precum versiunea cu acoperis fix - atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic, cu exceptia faptului ca ii place sa apara in public... complet topless. Si cui nu ii plac aparitiile topless?

Galpin Ford GTR1:

Pebble Beach 2013: Galpin Ford GTR1

O alta aparitie surprinzatoare ce a putut fi admirata in premiera mondiala in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach din Monterey, California este acest Ford GTR1, prin care celebra companie de tuning GAS (Galpin Auto Sports) tine sa-si expuna punctul de vedere cu privire la cum ar arata o versiune venita din viitor a (deja) clasicului Ford GT.

Daca designul exterior este oarecum discutabil, iar aspectul interior nu pare sa fi suferit imbunatatiri majore - poate cu exceptia pielii albastre ce imbraca intregul cockpit si al sistemului audio de inalta fidelitate marca McIntosh, exista cateva detalii pe plan tehnic care nu pot fi combatute de nici un fel. Iar aici ne referim in special la propulsorul V8 ascuns sub capota, inzestrat acum cu doua turbine de dimensiuni generoase si capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 1.024 cai putere. Drept urmare, primii 96 km/h vin dupa aproximativ trei secunde, acceleratia de la 0 la 160 km/h se realizeaza in circa sase secunde, in timp ce viteza maxima... ei bine, viteza maxima depaseste, cel putin in mod teoretic, pragul celor 360 de kilometri pe ora.

Pebble Beach 2013: Galpin Ford GTR1Pebble Beach 2013: Galpin Ford GTR1

In ceea ce priveste pretul, noul Ford GTR1 de la Galpin Auto Sports poate fi al tau pentru colosala suma de... 1.024.000 de dolari, intrand astfel in competitie directa cu automobile mult mai celebre, precum Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder si nu numai. Totusi, in cazul in care nu ai de aruncat 1.024.000 de dolari, atat cat costa versiunea din fibra de carbon, noul Ford GTR1 de la Galpin Auto Sports este comercializat si intr-o varianta din aluminiu, care probabil are un pret ceva mai mic.

BONUS:

Laraki Motors Epitome Concept:

Pebble Beach 2013: Laraki Motors Epitome

Contrar spiritului evenimentului desfasurat in California, conceptul Laraki Motors Epitome nu este nici pe departe cea mai eleganta aparitie din cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach. Cu formele sale dintre cele mai vulgare si partea posterioara ce ne duce cu gandul la un armadillo, noul Laraki Motors Epitome Concept este cu siguranta unul dintre cele mai spectaculoase automobile care-au putut fi admirate la editia din acest an la show-ul desfasurat in Monterey.

De asemenea, la fel de spectaculoasa se anunta si motorizarea ascunsa sub capota, propulsorului V8 de sapte litri, de proveninenta Chevrolet Corvette, fiindu-i atasata o pereche de turbocompresoare, puterea maxima sarind astfel instant pana la pragul celor 1.200 CP. Iar asta-i doar inceputul. Extremul concept car mai ascunde sub a sa dramatic-stilizata caroserie si un rezervor pentru benzina cu cifra octanica de 110. Drept urmare, atunci cand este alimentat cu un astfel de tip de carburant, cei care se incumeta sa urce la volanul noului Laraki Motors Epitome Concept urmeaza sa dispuna de nici mai mult, nici mai putin de 1.750 cai putere. 1.750 CP care au de pus in miscare doar 1.270 kilograme, caci impresionanta aparitie de la Pebble Beach se bucura de o constructie ultra-usoara, realizata aproape integral din fibra de carbon!

Pebble Beach 2013: Laraki Motors EpitomePebble Beach 2013: Laraki Motors Epitome

Totul vine insa cu un pret: noul si extremul Laraki Motors Epitome Concept poate fi al tau pentru cel putin doua milioane de dolari. O suma ridicola pentru lumea reala, o nimica toata pentru cei care participa la evenimente de genul Concursului de Eleganta din Monterey, California.

Asadar, acestea fiind spuse, iata si Cele mai fascinante cinci noutati de la Pebble Beach 2012.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Pebble Beach 2013: BMW M4 Concept
mai multe