Porsche va avea in curand un concurent si de la Maserati

Porsche va avea in curand un concurent si de la Maserati
Distribuie pe Facebook
Cei de la Maserati au in plan lansarea unui model sportiv bazat pe platforma Alfa Romeo 4C. Masina, care ar trebui sa ajunga pe piata in 2015, va avea un propulsor Ferrari pentru a putea rivaliza cu masini precum Porsche 911 sau Audi R8.
Viitorul Maserati GranSport, va fi ceva mai mare decat Alfa Romeo 4C, va avea un propulsor V6, montat central, de origine Ferrari si tractiune spate. Caracteristicile modelului mai includ o caroserie ultrausoara, un sasiu din fibra de carbon si frane ceramice. Gratie acestora, GranSport va cantari doar 1.200 de kg devenind astfel cel mai usor vehicul din actuala gama a marcii taliene. Detaliile de pe hartie il recomanda si drept cel mai rapid model Maserati, depasind performantele actualului lider GranTurismo MC Stradale care are un motor V8 de 4.7 litri care dezvolta 442 CP.

Motorul V6 care va echipa viitorul model italian se afla de ceva timp in cercetare la Ferrari si este destinat atat vehiculelor proprii cat si unora dintre cele produise sub marca Maserati. Printre acestea se numara viitorul Quattroporte si aclamatul SUV Kubang.

Distribuie pe Facebook
mai multe