Pregateste-te sa fii uimit: Cat costa, de fapt, intretinerea unui Bugatti Veyron

Pregateste-te sa fii uimit:  Cat costa, de fapt, intretinerea unui Bugatti Veyron
  • Cat costa intretinerea unui Bugatti Veyron?
  • Raspunsul la aceasta intrebare il aflam din urmatorul video
Distribuie pe Facebook

Cu peste 1000 de cai sub capota, plus o viteza maxima care depaseste 400 km/h, vechiul Bugatti Veyron a intrat in istorie drept una dintre cele mai impresionante masini construite vreodata.

Lansat pe piata in urma cu aproape 15 ani, chiar la jumatatea decadei anterioare, vechiul Bugatti Veyron a reusit sa uimeasca o lume intreaga cu caracteristicile sale.

Seria atractiilor principale debuteaza cu motorizarea in 16 cilindri, de opt litri - care, multumita unui sistem de supraalimentare cu patru turbine, dezvolta o putere maxima de 1001 CP (transformata, ulterior, in 1200 CP).

Drept urmare, timpul de aproximativ 2.5 secunde necesar bifarii sprintului 0 - 100 km/h, dar si viteza de top de 400+ km/h nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni.

Au facut-o si o vor face in continuare costurile de intretinere, doar un "banal" schimb de ulei (si alte fluide) finalizandu-se in cazul vechiului Bugatti Veyron cu o nota de plata care se ridica la... ei bine, 25.000 de dolari.

Cel mai mult de faliment te va apropia insa schimbul de jante - care trebuie facut la fiecare 10000 de mile (~16000 km), pentru o suma de aproximativ 50.000 de dolari.

Iar daca mai punem la socoteala si schimbul de anvelope, care se traduce prin alti 38.000 de dolari la fiecare doi - trei ani, potrivit unui posesor al automobilului cu 16 cilindri si peste 1000 CP sub capota, situatia este clara.

Brusc, pretul de achizitie al vechiului Bugatti Veyron, nu mai pare atat de mare, principala problema devenind intretinerea si, eventual, reparatiile neplanuite.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Decembrie 2019