Primele masini au fost inmanate proprietarilor din tara. Cat costa noul BMW XM in Romania?

Primele masini au fost inmanate proprietarilor din tara. Cat costa noul BMW XM in Romania?
  • Primele masini au fost inmanate proprietarilor din tara
  • Cat costa noul BMW XM in Romania?
Distribuie pe Facebook

Cel mai controversat model din istoria recenta a companiei BMW a fost surprins de curand - chiar pe parcursul zilelor precedente, in Bucuresti. Este vorba despre noul XM, a carei nota de plata porneste - in Romania, de la 172.610 de euro, conform configuratorului destinat pietei locale.

Dezvelit publicului larg in urma cu mai bine de-un an, inca din prima jumatate a toamnei trecute, primul XM din istoria marcii BMW deschide lista celor mai scumpe modele pe care celebrul constructor bavarez de masini le vinde - la acest moment, in Romania. Explicatia: conceput special pentru a concura impotriva unor produse precum Lamborghini Urus, controversatul SUV de 5.110 milimetri lungime - a carei greutate se invarte in jurul valorii de 2.710 kilograme, isi intampina cumparatorii de pe piata locala la preturi incepand de la suma de 172.610 de euro.

BMW XM

BMW XM

BMW XM

In versiunea de baza, primul BMW XM din istorie combina un propulsor twin-turbo cu opt cilindri in V si o capacitate de 4.395 de centimetri cubi - de 489 de cai putere si 650 de Newton-Metri, pe benzina, si un motor electric cu 197 de cai putere si 280 de Newton-Metri, alimentat de o baterie litiu-ion de 29.5 kWh, pentru un total care rimeaza cu 653 de cai putere si 800 de Newton-Metri, livrat tuturor celor patru roti prin intermediul unei transmisii automate in opt rapoarte. Drept urmare, problema sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa isi gaseasca rezolvarea - cu acceleratia la podea, in exact 4.3 secunde, fisa cu specificatii tehnice continuand atat cu o viteza de top limitata fie la 250, fie la 270 de kilometri pe ora, cat si cu un consum mediu de carburant de 1.5 - 1.6 litri la 100 de kilometri, care se datoreaza, inutil de adaugat, modului de rulare EV disponibil pentru 82 - 88 de kilometri.

Acum, daca vine vorba despre lista cu dotari standard, cel mai accesibil BMW XM se bucura - mai mult ori mai putin surprinzator, si de grila iluminata a radiatorului, de jante cu diametrul de 21 de inch, confectionate din aliaj usor, de portiere cu functie Soft Close. Fara costuri suplimentare mai sunt oferite - totodata, si farurile adaptive cu LED, si tapiteria realizata din piele Merino, si ornamentele sculptate din fibra de carbon, plafonul imbracat in Alcantara, cu structura sub forma de prisma si lumina ambientala, scaunele fata actionate electric, cu functie de incalzire.

Lista atractiilor principale cuprinde inclusiv o instalatie audio de inalta fidelitate - ce poarte semnatura specialistilor Harman Kardon, si sistem de climatizare cu reglare automata, pe patru zone diferite, a temperaturii; de asemenea, varianta entry-level a primului XM din istoria BMW a mai pregatit si o suspensie adaptiva, punte spate viratoare, stabilizarea activa a ruliului, diferential si frana M Sport. Acelasi BMW XM se mai vinde - pe piata auto din Romania, si intr-o configuratie Label (fosta optiune Red Label), SUV-ul de 198.016 euro punand la dispozitia clientilor sai un propulsor twin-turbo cu opt cilindri in V si capacitatea de 4.395 de centimetri cubi, de 585 de cai putere si 750 de Newton-Metri, pe benzina, ce lucreaza impreuna cu un motor electric cu 197 de cai putere si 280 de Newton-Metri, alimentat de o baterie litiu-ion de 29.5 kWh, pentru un total de 748 de cai putere si 1.000 de Newton-Metri.

BMW XM in Romania

BMW XM in Romania

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 Noiembrie 2023