Primul M5 cu 4x4 a debutat oficial. Cum arata si ce poate noul sedan BMW de 600 CP

Primul M5 cu 4x4 a debutat oficial. Cum arata si ce poate noul sedan BMW de 600 CP
  • BMW publica primele imagini si detalii ale noului M5
  • Modelul bavarez ascunde sub capota un motor V8 de 600 CP
  • Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza numai 3.4 secunde
Distribuie pe Facebook

Asa cum au promis la mijlocul saptamanii trecute, nemtii de la BMW au publicat in cursul serii de ieri primele fotografii si informatii oficiale ale noului M5.

Programat sa debuteze public chiar in aceasta toamna, cu ocazia Salonului Auto International ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 14 - 24 septembrie, respectivul model de inalta performanta iese numaidecat in evidenta prin fantele de aer supradimensionate ale spoilerului fata.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici pragurile laterale proeminente, spoilerul spate cu difuzor inclus sau eleronul subtil pentru portbagaj, lista cu bunatati exterioare incheindu-se in cele din urma cu capota bombata a motorului, plafonul din fibra de carbon si jantele cu design unic.

Noul BMW M5

Noul BMW M5

La nivel de interior, caracterul special al noului BMW M5 este subliniat de volanul multifunctional in trei spite, scaunele fata cu suport lateral marit si mai multe accente de rosu - nuanta care imbraca, printre altele, si butonul de pornire / oprire a propulsorului V8 bi-turbo de 4.4 litri.

Si daca tot am aflat sursa de provenienta a celor 600 CP din dotarea autoturismului bavarez de inalta performanta, trebuie precizat ca livrarea acestora catre asfalt se face, in premiera absoluta, printr-o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza intr-un timp de numai 3.4 secunde, sprintul de la 0 la 200 km/h dureaza doar 11.1 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h - cu mentiunea ca urca pana la 305 km/h cu optiunea M Driver’s Package instalata.

Intr-un final, noul M5 se mai poate lauda si cu un diferential activ, cu o suspensie sport, dar si cu un sistem de franare carbon-ceramic, disponibil contracost si capabil sa reduca greutatea autoturismului bavarez de inalta performanta cu aproximativ 23 kg, potrivit oficialilor BMW.

Asa cum precizam si anterior, respectivul model bavarez de inalta performanta debuteaza in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto International ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 14 - 24 septembrie; primele exemplare vor ajunge insa pe strazi abia in primavara anului viitor.

Noul BMW M5

Noul BMW M5

Noul BMW M5

Noul BMW M5

Noul BMW M5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Noul BMW M5
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 August 2017