Quantum GP700, masina care are mai multi cai decat kilograme

Quantum GP700, masina care are mai multi cai decat kilograme
  • Greutatea masinii este de 698 kg
  • Puterea este de 700 cp
  • Viteza maxima este de peste 300 km/h
Distribuie pe Facebook

In caz ca te-ai saturat de atatea masini usoare cu motoare puternice, precum Caparo, Ariel sau KTM X-Bow, iata ca din Australia mai vine un pretendent la titlul de cea mai rapida masina de circuit, legala si pentru strada. Se numeste Quantum GP700 si este primul produs al companiei Quantum Performance Vehicles.

Quantum GP700 este o masina deschisa cu 2 locuri ce seamana cu un monopost de circuit. Are insa doua locuri si un motor destul de mic: un propulsor cu 4 pistoane de 2.7 litri care foloseste doua compresoare pentru a ajunge la puterea uriasa de 700 cp. La acest motor este cuplata o cutie secventiala cu 6 rapoarte realizata de Holinger.

Datorita greutatii reduse de numai 700 kg, Quantum GP700 are acelasi raport putere/greutate ca si un Koenigsegg Agera One:1 si de doua ori raportul pe care il are un Bugatti Veyron. Iar acest lucru se traduce printr-o acceleratie de 2.6 secunde pana la 100 km/h si o viteza maxima de peste 300 km/h. In plus, datorita elementelor aerodinamice si a suspensiei performante, GP700 este capabila sa ia virajele cu o forta laterala de 1.9 G si chiar cu 2.5 G atunci cand la volan se afla un pilot iscusit. Adica intra pe teritoriul monoposturilor de Indy sau Formula 3000, ceea ce nu e deloc rau pentru o masina de strada!

Quantum GP700

Atunci cand ajunge la viteza de 280 km/h, cel putin teoretic, aceasta masina ar putea merge pe tavanul unui tunel fara probleme, multumita eleronului urias si a altor elemente care ofera o forta de apasare uriasa. Iar pe partea de franare, lucrurile stau la fel de... agresiv. La o franare violenta, soferul simte o forta de 2 G care trage de el, ceva mai mult decat un pilot de lupta care aterizeaza pe un portavion si este oprit de un carlig...

Fiecare exemplar pe care il vor produce australienii va fi realizat la comanda in functie de client. Insa va avea si un pachet de dotari si tehnologie speciale pentru circuit care il vor face pe orice sofer un adevarat pilot, dar in acelasi timp fiind o masina de strada, cu care oricine poate pleca acasa ulterior... pe roti. Si pentru ca unicul prototip existent momentan este deja omologat si inscris in circulatie, una din cele mai aspre tari in ceea ce priveste domeniul auto si cel al omologarilor, producatorii sunt ferm convinsi ca nu vor avea probleme in a exporta masina atat in Statele Unite, cat si in Europa.

Din pacate, pretul nu pare a fi destul de... prietenos cu clientii de rand. Si asta pentru ca masina aceasta, care nu are plafon si nici portbagaj urias, va avea un pret de 700.000 de dolari. Asta ca tot peisajul de Quantum GP700 sa fie complet legat de cifra 7... Are 700 cp, are 700 kg si costa... $700.000.

Quantum GP700

Quantum GP700Quantum GP700Quantum GP700

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Quantum GP700
mai multe