S-a umplut de tot paharul. Decizia americanilor de la SSC in privinta celei mai mari viteze atinse de o masina de serie

S-a umplut de tot paharul. Decizia americanilor de la SSC in privinta celei mai mari viteze atinse de o masina de serie
  • SSC va repeta doborarea recordului mondial de viteza
  • In urma cu 3 saptamani, Tuatara a atins o viteza maxima de 532.7 km/h
  • Rezultatul a fost contestat, inclusiv de cativa youtuberi cunoscuti
Distribuie pe Facebook

Recordul mondial de viteza pentru masinile de serie inca se disputa. Performanta americanilor de la SSC a fost contestata iar pentru a arata ca Tuatara este mai rapida decat Chiron, acestia vor mai incerca inca o data.

La inceputul lunii octombrie, toti ochii erau atintiti asupra americanilor de la SSC si a lor Tuatara. Pe o portiune de drum, inchisa special pentru acest eveniment, hypercar-ul cu 1750 de cai putere sub capota a reusit sa atinga o viteza medie de 508.73 km/h si una de top de 532.7 km/h.

Cateva zile mai tarziu au aparut si contestatarii, inclusiv cativa youtuberi cunoscuti care au demonstrat cu ajutorul unor masuratori ca Tuatara nu avea cum sa atinga acea viteza pe distanta masurata de aparatul GPS instalat la bord.

In mijlocul "scandalului" iscat, Jerod Shelby, CEO-ul SSC North America, a iesit cu un comunicat de presa in care a recunoscut ca intr-adevar au existat cateva confuzii in acel clip video, preluat inclusiv de Top Gear, dar ca cifrele sunt tot in favoarea lui Tuatara.

Pentru a le inchide tuturor gura, Shelby a declarat recent ca va mai incerca inca o data sa stabileasca un record mondial de viteza, pentru masinile de serie, cu Tuatara si de aceasta data se va asigura ca rezultatul nu va mai putea fi contestat.

Mai mult, la eveniment vor fi invitati mai multi youtuberi, inclusiv cei care le-au refuzat gloria de prima data.

Jerod Shelby nu a spus exact cand va avea loc aceasta noua incercare, dar a lasat sa se inteleaga ca totul se va intampla cat de curand se poate.

Distribuie pe Facebook
mai multe