S-au razgandit chiar in ultima clipa. Noua lor masina de 1600 CP ar putea avea, de fapt, patru turbine

  • Hennessey a adus in fata publicului european noul Venom F5
  • Automobilul american promitea anterior un motor V8 twin-turbo
  • Modelul de 1.600 CP ar putea primi pana la urma patru turbine
Distribuie pe Facebook

Vesti dintre cele mai interesante vin zilele acestea dinspre compania Hennessey Performance, care prezinta la Geneva urmasul modelului Venom GT.

A fost pentru o scurta perioada de timp casa celei mai rapide masini din lume. A pierdut insa aceasta titulatura la sfarsitul anului trecut, reusita modelului Venom GT cazand prada dorintei de afirmare a suedezilor de la Koenigsegg.

Dar John Hennessey nu are de gand sa se dea batut. Americanul nu doar ca viseaza la ziua in care automobilele sale vor depasi 450 km/h cu acceleratia la podea, ci a si conceput deja un plan pentru a recupera recordul de viteza de la Agera RS.

Se numeste Venom F5 si gazduieste in compartimentul motor o unitate V8 de opt litri, capabila sa produca undeva in jurul a 1.600 CP. Initial, specificatiile motorizarii pe benzina includea un kit twin-turbo, numai ca acestea s-au schimbat.

Intr-un interviu acordat publicatiei Top Gear, omul din spatele companiei Hennessey Performance a declarat ca ia in calcul montarea unei a doua perechi de turbine. S-ar ajunge astfel la o configuratie cvadri-turbo, a la Bugatti Chiron.

Un anunt oficial cu privire la decizia finala va fi dat inaintea Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, programat pentru luna august. Intre timp, urmasul modelului Venom GT poate fi admirat zilele acestea in premiera, la Geneva.

Masina de 1.600 CP a companiei americane, mai spune John, nu are ca scop principal doborarea recordului de viteza. Automobilul respectiv isi propune inclusiv sa fie confortabil si, la nevoie, sa parcurga Nurburgring-ul in <7 minute.

Hennessey Venom F5 - Poze de la Geneva

Hennessey Venom F5 - Poze de la Geneva

Hennessey Venom F5 - Poze de la Geneva

Hennessey Venom F5 - Poze de la Geneva

Hennessey Venom F5 - Poze de la Geneva

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Hennessey Venom F5 - Poze de la Geneva
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Martie 2018