Salonul de la Frankfurt 2015: Rolls-Royce ne seduce cu noua sa decapotabila Dawn

Salonul de la Frankfurt 2015: Rolls-Royce ne seduce cu noua sa decapotabila Dawn
  • Rolls-Royce prezinta la Frankfurt noul model Dawn
  • Decapotabila britanica ascunde sub capota un V12 de 563 CP
  • Plafonul dispare in portbagaj in doar 20 de secunde
Distribuie pe Facebook

Perspectiva unui Rolls-Royce decapotabil ne trezeste intotdeauna emotii, combinatia dintre luxul caracteristic modelelor britanice si vantul care-ti sopteste subtil la ureche (in lipsa plafonului) fiind una perfecta, fara de cusur.

Condimenteaza toata aceasta experienta si cu o doza majora de sportivitate, la originea careia se afla un propulsor V12 bi-turbo de 6.6 litri si 563 de cai putere, iar noul Dawn - automobil ce urmeaza a fi prezentat public cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara la Frankfurt intre 19 si 27 septembrie, se anunta partenerul perfect pentru o calatorie sub razele soarelui.

Fireste, cea de-a doua decapotabila din gama marcii britanice nu se opreste aici din a ne uimi, transmisia ZF cu opt rapoarte care utilizeaza datelele sistemului de navigatie pentru a schimba treapta de viteza in momentul optim aducandu-i puncte in plus Rolls-ului fara de acoperis. Lucru valabil, de altfel, si pentru sistemul audio setat individual pentru un maximum de fidelitate.

Rolls-Royce DawnRolls-Royce Dawn

Rolls-Royce Dawn

Lasand insa in urma pachetul cu tehnologii si trecand la partea legata de stil, noul Dawn se lauda cu un exterior restilizat intr-o proportie de 80%, modul in care au fost trasate liniile si formele caroseriei cucerindu-ne pe deplin. Indiferent daca plafonul retractabil, care se inchide sau deschide in aproximativ 20 de secunde, este sau nu ascuns in portbagaj.

Si totusi, fiind vorba despre un Rolls, interiorul promite sa atraga cele mai multe priviri, cea de-a doua decapotabila din gama marcii britanice intampinandu-ne cu patru scaune individiuale si o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit. Asta, bineinteles, pe langa infinitele insertii de piele fina, oferite alaturi de cusaturi contrastante si ornamente din lemn masiv.

Noul Rolls-Royce Dawn nu are inca nu pret de pornire, insa suntem mai mult decat siguri ca cea de-a doua decapotabila din gama marcii britanice nu va dezamagi nici din acest punct de vedere.

Rolls-Royce Dawn

Rolls-Royce Dawn

Rolls-Royce Dawn

Rolls-Royce Dawn

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (33) Poze Rolls-Royce Dawn
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2015