Sarbatoare la Porsche: in urma cu fix 20 de ani, nemtii defilau cu Carrera GT pe strazile Parisului

  • In septembrie 2000, Rohrl defila cu conceptul Carrera GT prin Paris
  • Trei ani mai tarziu a debutat versiunea de productie
  • Porsche a vrut sa refaca acum momentul
Distribuie pe Facebook

Pe 28 septembrie 2000, legendarul pilot Walter Rohrl a condus conceptul Carrera GT pe strazile din Paris, escortat de doua motociclete de politie. Trei ani mai tarziu, nemtii au lansat versiunea de productie la Geneva.

La finalul anilor '90, Porsche voia sa se prezinta la celebra cursa de anduranta de la Le Mans cu un prototip cum nu s-a mai vazut. Daca initial a fost construit pentru a gazdui un motor boxer turbo, ulterior a fost redesenat pentru un propulsor V10.

Porsche Carrera GT

Din pacate, proiectul - pe atunci denumit 9R3 - a fost abandonat dupa doar doua zile de teste. Porsche, insa, nu l-a inchis intr-un sertar ci a luat motorul de 5.5 litri si l-a montat pe un concept denumit Carrera GT. Pe 28 septembrie 2000, legendarul pilot Walter Rohlr a defilat la volanul acestuia pe strazile din Paris.

Porsche Carrera GT

Multumita acestui artificiu mediatic - care a atras atentia multor posibili clienti - si mai ales impulsionati de profitul generat de SUV-ul Cayenne, mai marii Porsche au luat pana la urma decizia de a transforma acest concept intr-un model de serie.

Porsche Carrera GT

Debutul oficial a avut loc in 2003, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, si a fost prima masina care sa fie echipata cu un ambreiaj uscat cu placi ceramice, frane ceramice si alte cateva inovatii.

Porsche Carrera GT

Capacitatea cilindrica a motorului V10 a crescut la 5.7 litri iar puntea spate primea 612 CP si 590 Nm cuplu prin intermediul unei transmisii maunale cu sase trepte. Masina atingea 100 de km/h in 3.9 secunde iar viteza maxima se oprea la 330 km/h.

Porsche Carrera GT

Pana in 2006, Porsche a asamblat 1.270 de bucati iar pretul unuia era de cel putin 452.690 euro.

Pentru a marca acest moment, Porsche a vrut sa refaca defilarea din Paris, de acum 20 de ani, dar situatia pandemiei la nivel global le-a stricat planurile nemtilor. Au scos totusi un Carrera GT in Pariser Platz din Berlin.

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Porsche Carrera GT
mai multe