Sefii Bugatti pot rasufla usurati. Productia masinii care a batut Chiron a luat sfarsit

Sefii Bugatti pot rasufla usurati. Productia masinii care a batut Chiron a luat sfarsit
  • S-a inncheiat asamblarea celei mai rapide masini din lume
  • Agera RS a reusit sa atinga in 2017 o viteza de 457.94 km/h
  • Productia a fost limitata la un total de numai 25 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Numai 25 de unitati au fost asamblate in total, fiecare echipata cu cate o motorizare V8 capabila sa genereze pana la 1.360 de cai putere.

Este un sfarsit de saptamana trist pentru amatorii de acceleratii fulminante si viteze ametitoare. Koenigsegg a dezvaluit in urma cu numai cateva momente ca productia modelului Agera RS a luat sfarsit.

Anuntata cu surle si trambite in primavara anului 2015, cu ocazia Salonului Auto International de la Geneva, sportiva companiei suedeze a fost echipata cu o motorizare V8. Echipata cu turbine de dimensiuni generoase, unitatea de cinci litri dezvolta 1.160 CP in versiunea standard si 1.360 CP cu pachetul 1MW.

Intr-o sesiune de teste desfasurata in urma doar cateva luni, pe o portiune de drum inchisa circulatiei, Koenigsegg Agera RS a reusit sa devina cea mai rapida masina de serie din toate timpurilor. Aceasta dupa ce persoana din spatele volanului a reusit sa accelereze pana la o viteza maxima de 457.94 km/h.

Tot cu ocazia evenimentului respectiv, sportiva companiei suedeze si-a imbunatatit recordul pe care il stabilise cu putin timp in urma la categoria 0 - 400 - 0 km/h. Cu un timp de 33.29 secunde, masina cu 1.360 CP sub capota a facut practic de ras noul Bugatti Chiron - anterior etalonul din acest punct de vedere.

Revenind la partea cu viteza maxima, performanta modelului Koengisegg Agera RS ar putea ramane mult timp de-acum incolo un element de referinta. La momentul de fata, urmasul vechiului Veyron nu lasa impresia ca e dornic de o iesire pe pista Ehra-Lessien pentru a demonstra ce poate cu adevarat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Aprilie 2018