Seria Hennesey Venom GT World Record Edition s-a vandut in timp... record!

Seria Hennesey Venom GT World Record Edition s-a vandut in timp... record!
  • Masina costa 1,25 milioane de dolari
  • Au fost produse numai 3 exemplare
  • Venom GT are o viteza maxima neomologata de 435 km/h
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu au reusit sa doboare recordul realizat de Bugatti Veyron SS de cea mai rapida masina din lume la viteza maxima, cei de la Hennessey detin in continuare recordul pentru cea mai rapida masina care accelereaza de la 0 la 100 km/h. Si ca sa serbeze acest record mondial omologat de Guinness, au scos o serie limitata de Venom GT.

Avand confirmarea celor de la Guinness World Record de cea mai rapida masina care accelereaza de la 0 la 100 km/h, cei de la Hennessey au vrut sa serbeze intr-un mod special acest eveniment istoric. Asa ca au scos pe piata o serie limitata formata din numai 3 exemplare de Venom GT numite "World's Fastest Edition". Insa la fel de repede cum merg, aceste masini s-au vandut in timp record. Mai precis, cele 3 exemplare rare au fost deja antamate de fosti posesori de masini Hennessey.

Se pare ca strategia imprumutata de la Bugatti, de a vinde mai usor editii limitate, functioneaza. Si masinile au fost deja vandute fara a fi fabricate. Primul exemplar va fi livrat candva in aceasta vara clientului norocos care va conduce un supercar capabil sa atinga 300 km/h in numai 13,63 de secunde. In plus, cele 3 exemplare care formeaza editia limitata vor avea dungi albastre si rosii de-a lungul caroseriei, acestea fiind culorile Statelor Unite. Mai sunt mici modificari fata de versiunea de serie, insa pe partea mecanica nu sunt imbunatatiri. De fapt, este si greu sa faci din ceva extrem de bun, ceva si mai bun.

Sub capota este acelasi propulsor V8 twin-turbo de 7 litri care produce 1244 cp, care impinge mica masina din carbon la viteze ametitoare. In februarie, anul curent, un Venom GT a reusit sa atinga pe pista NASA de teste o viteza mai mare decat cea inregistrata de Bugatti Veyron. Insa cei 435 de km/h nu au fost omologati, pentru ca masina nu a facut cursa dus-intors asa cum spun reglementarile Guinness. Motiv pentru care a ramas doar o viteza inregistrata, dar neomologata.

Compania a anuntat ca va fabrica numai 29 de exemplare de Venom GT. Deja a vandut aproape 20, insa pentru ultimele se pare ca nu este mare cerere, avand un pret destul de piperat. Dar atata timp cat Hennessey va scoate exemplare dintr-o editie limitata, pesemne ca acestea se vor vinde, la fel ca si la alti producatori.

Distribuie pe Facebook
mai multe