Si-a donat masina pe care a platit jumatate de milion de dolari. Pentru ce suma exorbitanta s-a vandut acum

  • Si-a donat Ford-ul GT de ultima generatie
  • Masina s-a vandut la licitatie
  • Intreaga suma a fost donata in scopuri caritabile
Distribuie pe Facebook

Un om de afaceri din Statele Unite ale Americii si-a donat noul Ford GT pentru a fi vandut in scopuri caritabile. Masina si-a gasit deja un nou proprietar in cadrul licitatiei organizate de casa Barret-Jackson iar suma este formata din sapte cifre.

Americanii de la Ford au intrat in gura carcotasilor atunci cand au facut publice mai multe criterii pe care trebuiau sa le indeplineasca cei care doreau sa detina un GT de ultima generatie.

Ford GT vandut la licitatie

Printre altele, doritorii erau obligati sa semneze un contract care le interzicea sa vanda masina in urmatorii 2 ani si trebuiau sa-si puna la dispozitie bijuteria pe patru roti, daca brand-ul din Dearborn le cerea explicit acest lucru.

Ford GT vandut la licitatie

Ron Pratte este un om de afaceri de peste Ocean, care a fost indeajuns de norocos incat sa intre in posesia unui Ford GT, insa in loc sa se bucure de tot ceea ce are de oferit supercarul de 647 de cai putere, a ales sa-l doneze unei fundatii.

Ford GT vandut la licitatie

Acum, exemplarul cu pricina a fost scos la licitatia organizata de casa Barret-Jackson si s-a vandut pentru incredibila suma de 2,55 milioane de dolari. Intreaga suma a fost donata la randul ei fundatiei Autism Society din Carolina de Nord. Aceasta ajuta persoanele care sufera de aceasta boala crunta si contribuie la educarea comunitatii.

Ford GT vandut la licitatie

Suma platita pe acest exemplar este una exorbitanta, avand in vedere ca pretul de baza al unui GT de ultima generatie este de 450.000 de dolari. Insa avand in vedere cauza pentru care a fost donat, este oarecum de inteles, mai ales ca vorbim de unul dintre primele exemplare care au parasit linia de asamblare.

Ford GT vandut la licitatie

Oficialii constructorului american de automobile nu au avut nimic de spus in aceasta situatie, spre deosebire de cazul lui John Cena, care si-a vandut GT-ul si a facut un profit frumusel. Celebrul luptator, devenit intre timp actor, a fost dat in judecata de Ford pentru ca a incalcat contractul si a fost acuzat printre altele de frauda si imbogatire fara justa cauza.

Ford GT vandut la licitatie

Ford GT vandut la licitatie

Ford GT vandut la licitatie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford GT vandut la licitatie
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2018