Surprize pentru fanii celui mai tare off-roader facut vreodata. Planurile de viitor ale nemtilor pentru noul G-Class

Surprize pentru fanii celui mai tare off-roader facut vreodata. Planurile de viitor ale nemtilor pentru noul G-Class
  • Mercedes are planuri mari pentru noul G-Class
  • Urmeaza o versiune mai puternica, G63 S
  • Am putea avea si o versiune de lux Maybach
Distribuie pe Facebook

Un reprezentant al nemtilor de la Mercedes-Benz a vorbit despre viitorul SUV-ului G-Class si despre versiunile cu care s-ar putea imbogati noua generatie. Aceasta a fost lansata oficial la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Mercedes-ul G-Class nu mai are nevoie de nicio introducere. Construit la indemnele sahului Iranului, modelul nemtilor a ajuns sa fie unul dintre cele mai capabile si populare vehicule de off-road din industria auto.

Mercedes-AMG G63

Noua generatie a debutat la inceputul acestui an la Detroit cu o infatisare mai moderna, dar cu aceeasi forma patratoasa cu care ne-a obisnuit inca din 1979. Pana si sunetul inconfundabil de "metal pe metal" care se aude atunci cand inchizi portierele a ramas neschimbat.

Mercedes-AMG G63

"Seiful", una dintre poreclele G-Class-ului, a primit in urma cu cateva saptamani si o versiune de performanta G63 AMG, cu motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care livreaza 585 de cai putere si 850 Nm cuplu. Acestor performante li se adauga si mai multe elemente estetice care sa-l deosebeasca de celelalte versiuni.

Mercedes-AMG G63

Pasul urmator, daca ar fi sa ne luam dupa generatiile trecute, ar fi un G65 AMG, cu motor V12, insa acest tip de propulsor a inceput sa fie folosit tot mai putin de producatorii auto, asa ca nemtii de la Mercedes-Benz au precizat din capul locului ca o astfel de varianta nu va fi lansata.

Mercedes-AMG G63

Asta nu inseamna ca cei care isi doresc un G-Class mai puternic decat actualul G63, din fabrica, nu vor primi unul. Cel putin asta a lasat sa se inteleaga directorul de produs, Dr. Gunnar Guthenke, in cel mai recent interviu oferit publicatiei Auto Express.

Mercedes-AMG G63

Oficialul nemtilor a recunoscut ca noua platforma poate fi oricand adaptata pentru o versiune S, care sa aduca exact aceleasi modificari pe care le-a adus si in cazul lui C63 S sau E63 S. Vorbim aici de cateva imbunatatiri estetice, dar si de o crestere a puterii motorului.

Mercedes-AMG G63

Mai mult decat atat, Mercedes se gandeste si la o versiune de lux pentru G-Class, care sa poarte emblema diviziei Maybach. Aceasta ar urma sa fie ceva mai discreta decat G650-ul Landaulet, in sensul ca nu va avea acea parte dorsala decapotabila si nici garda la sol atat de ridicata.

Mercedes-AMG G63

Mercedes-AMG G63

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes-AMG G63
mai multe