Tot respectul pentru decizia luata. Noua lor masina are motor aspirat, 600 de cai si cutie manuala

Tot respectul pentru decizia luata. Noua lor masina are motor aspirat, 600 de cai si cutie manuala
  • Aston Martin prezinta oficial noul V12 Vantage V600
  • Modelul britanic combina un motor V12 cu o cutie manuala
  • Productia totala este limitata la 14 exemplare
Distribuie pe Facebook

Intr-o lume in care turbinele si cutia automata fac legea, o mare companie auto lanseaza pe piata un model cu propulsie aspirata si transmisie manuala.

Este vorba despre celebrul producator de masini sport Aston Martin, al carui nou V12 Vantage V600 apeleaza la un propulsor cu 12 cilindri in V si fara supraalimentare pentru a livra exclusiv puntii spate undeva in jurul a 600 de cai putere. Prin intermediul celor trei pedale si a "batului" cu opt pozitii diferite - daca luam in calcul si marsarierul, de la nivelul consolei centrale, evident.

In aceasta formula, automobilul britanic de inalta performanta are nevoie de mai putin de patru secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima depaseste 330 de kilometri pe ora. Ce este drept, valorile in cauza nu sunt chiar oficiale, ci au la baza cifrele si numerele versiunii V12 Vantage - care prezinta o configuratie similara, cu mentiuneaza ca motorul V12 dezvolta "doar" 573 CP.

Revenind la noul V12 Vantage V600, si mai interesant este detaliul legat de cum va decurge productia. Potrivit comunicatului de presa, Aston Martin va construi numai 14 exemplare ale sportivei cu motor aspirat in 12 cilindri si cutie manuala cu sapte rapoarte, dupa cum urmeaza: prima jumatate se va bucura de exteriorul tipic unui coupe, pe cand celelalte sapte masini vor primi un plafon retractabil.

Pana la momentul de fata nu a fost facuta niciun fel de referire cu privire la pretul de achizitie, insa automobilul britanic de inalta performanta se anunta un produs extrem de scump. Nu atat din pricina puterii maxime ori a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cat "datorita" faptului ca acesta va fi comercializat sub exclusivista semnatura a departamentului de personalizare Q by Aston Martin.

Si daca tot veni vorba despre subiectul "personalizare", noul V12 Vantage V600 a primit din partea designerilor Aston Martin mai multe note speciale, precum caroseria realizata integral din fibra de carbon. Jantele forjate cu prindere centrala si interiorul accesorizat cu elemente din carbon, plus aluminiu eloxat intaresc caracterul exclusivist al modelului cu motor V12 si cutie manuala.

Aston Martin V12 Vantage V600

Aston Martin V12 Vantage V600

Aston Martin V12 Vantage V600

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Aston Martin V12 Vantage V600
mai multe