Trebuie sa fii un pic nebun ca sa pui motorul asta pe o masinuta cat un Smart de mica

  • Un american isi vinde pe internet vechiul Pontiac Firefly
  • Micul automobil are un motor mare, de tip V8, sub capota
  • Pretul de vanzare porneste de la suma de 3.500 de dolari
Distribuie pe Facebook

Inmatriculat pentru prima oara acum mai bine de trei decenii, in cursul anului 1987, urmatorul Firefly ascunde sub capota o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitatea de 5.7 litri.

Scos de curand la vanzare, prin intermediul celebrului site Bring a Trailer, acest Pontiac Firefly construit pe platforma cu tractiune fata a primei generatii de Suzuki Cultus ar putea fi cel mai mic automobil dotat cu un motor mare.

Inmatriculat pentru prima oara acum mai bine de trei decenii, in cursul anului 1987, modelul american - a carei lungime totala coincide cu cea a unui Smart Forfour, ascunde sub capota o unitate aspirata cu opt cilindri in V.

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Este vorba, mai precis, despre un V8 cu capacitatea de 5.7 litri si cateva modificari, a carei putere maxima (nespecificata in anuntul publicat pe internet) ajunge catre puntea spate printr-o automata cu trei rapoarte, din seria GM.

Pe langa transplantul de motor si conversia la tractiune spate, acest Pontiac Firefly de la sfarsitul decadei 1980 se mai poate lauda si cu imbunatatiri la nivel suspensie, frane si chiar motor, daca mai era nevoie de precizat.

Nu totul legat de automobilul american este insa perfect: sistemul de injectie necesita cateva ajustari, turometrul nu functioneaza, iar caroseria in trei portiere se confrunta cu pete de rugina si imperfectiuni la nivel de vopsea.

Daca niciuna dintre aceste probleme nu te deranjeaza, ei bine... atunci afla ca suma pe care trebuie sa o bati pentru a lua masina cu motor V8 si lungime aproximativa de 3.5 metri acasa se ridica la 3.500 de dolari.

Ce este drept, lupta pentru acest Pontiac Firefly mai putin obisnuit abia a inceput, pana la sfarsitul vanzarii exemplarului de culoare rosie, cu 264.000 de kilometri in bord, ramanand exact cinci zile, noua ore si cateva minute.

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Pontiac Firefly V8 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (53) Poze Pontiac Firefly V8 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2019