Ultimul sedan care ofera un motor de peste 600 CP si o cutie manuala

Ultimul sedan care ofera un motor de peste 600 CP si o cutie manuala
  • Cel mai puternic sedan al planetei vine din Australia
  • Noul HSV GTSR W1 ofera un V8 cu 635 CP sub capota
  • Singura optiune la nivel de cutie e o manuala in sase trepte
Distribuie pe Facebook

Din Australia vine cel mai puternic sedan al planetei. Noul HSV GTSR W1, caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, ofera un motor V8 de 6.2 litri si 635 CP. Plus o cutie manuala cu sase rapoarte, spre deliciul fanilor.

Pentru europenii aflati in cautarea unui sedan capabil sa combine cu succes performanta si practicabilitatea, noul Mercedes E63 AMG S 4Matic+ reprezinta solutia ideala.

Livrat la pachet alaturi de un V8 bi-turbo de patru litri si 612 cai putere, modelul german are nevoie de numai 3.4 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Adaugam in meniu si o cutie automata cu noua rapoarte, un sistem de tractiune integrala cu tehnologie de vectorizare a cuplului, plus un portbagaj dintre cele mai spatioase...

Mercedes E63 AMG 2018

Mercedes E63 AMG 2018

... iar teoria anterior anuntata incepe sa prinda contur. Daca mai punem insa la socoteala si consumul mediu de 8.8 litri la 100 km, situatia este cat se poate de clara.

Ce solutie au la dispozitie autralienii care vor sa experiementeze cat de furios poate fi un sedan atunci cand este dezlantuit? La aceasta intrebare ne raspunde noul HSV GTSR W1.

Dezvelit in urma cu doar cateva momente, modelul cu pricina gazduieste in compartimentul motor acelasi V8 supraalimentat de 6.2 litri precum vechiul Corvette ZR1.

HSV GTSR W1

HSV GTSR W1

Intr-o alta ordine de idei, soferul are la dispozitie un total de 635 CP si 815 Nm, pus pe asfalt de o cutie manuala cu sase trepte de viteza si un sistem de tractiune spate.

Tinand cont de reteta aleasa, nu-i deloc de mirare ca modelul din celalalt colt al lumii are mari problema cu aderenta, dovada stand acceleratia de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde.

Sfertul de mila este parcurs intr-un timp de 12.1 secunde, pe cand viteza maxima... nu depaseste 250 de kilometri pe ora 'multumita' limitei electronice impuse de companie.

HSV GTSR W1

HSV GTSR W1

Exceptand motorizarea in opt cilindri, noul HSV GTSR W1 mai impresioneaza si prin suspensia SupaShock sau discurile de franare cu diametru de pana la 410 milimetri.

Panourile agresiv stilizate ale caroseriei, jantele forjate pe 20 inch, dar si scaunele sport imbracate in alcantara completeaza meniul propus de super-sedanul in cauza.

Meniu disponibil in numai 300 de bucati, fiecare dintre acestea oferita la un pret pe masura: undeva in jurul a 169.990 de dolari australieni sau undeva in jurul a 120.000 euro.

HSV GTSR W1

HSV GTSR W1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze HSV GTSR W1
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2017