Un nou record mondial. Jeep Grand Cherokee Trackhawk este cel mai rapid SUV din lume...pe gheata

Un nou record mondial. Jeep Grand Cherokee Trackhawk este cel mai rapid SUV din lume...pe gheata
  • A stabilit un record mondial de viteza pe gheata
  • Masina nu a avut nevoie de modificari speciale
  • Viteza a fost masurata cu echipamente omologate de FIA
Distribuie pe Facebook

Jeep Grand Cherokee tocmai a devenit cel mai rapid SUV din lume pe gheata. Recordul a fost stabilit pe suprafata inghetata a Lacului Baikal din Rusia in cadrul Baikal Ice Motor Sports Festival.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk este unul dintre cele mai puternice si rapide SUV-uri pe care banii le pot cumpara in acest moment. Cu un motor V8 HEMI de 6.2 litri, supraalimentat, sub capota, modelul american atinge 100 de km/h in 3.7 secunde inainte ca acul vitezometrului sa se opreasca la 290 km/h.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk record mondial

Daca pe asfalt poate atinge aproape 300 de km/h, oare cum s-o descurca pe...sa zicem, gheata? Ei bine, impresionant. De fapt, Jeep Grand Cherokee Trackhawk tocmai a stabilit un record mondial de viteza pe gheata.

Totul s-a intamplat in cadrul Baikal Ice Motor Sports Festival din Rusia, acolo unde un exemplar a atins 280 de km/h pe suprafata inghetata a Lacului Baikal. Recordul a fost inregistrat cu start din mers (rolling start) pe o distanta de 1 kilometru.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk record mondial

Masina a fost inregistrata cu echipamente omologate de FIA iar performanta SUV-ului a fost recunoscuta oficial de catre membrii Federatiei Ruse de Automobilism.

Potrivit americanilor de la Jeep, masina in cauza nu a avut nevoie de modificari speciale, dar au recunoscut totusi ca "a fost usurata de toate echipamentele inutile." Totodata, cantitatea de combustibil din rezervor a fost limitata pentru a nu adauga kilograme in plus.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk record mondial

Chiar si asa, aceasta performanta este pe cat de impresionanta, pe atat de periculoasa. Organizatorii festivalului au luat toate masurile de protectie necesare si au dat la o parte toata zapada si celelalte obstacole de pe traseul care a avut o lungime totala de 12 kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe