Vestea care ii va infuria pe fanii marcii BMW

Vestea care ii va infuria pe fanii marcii BMW
  • Legendarul BMW M5 renunta la tractiune spate
  • Noul model va opta pentru un sistem 4x4
  • Automobilul bavarez promite si vectorizare a cuplului
Distribuie pe Facebook

Ce masina legendara a companiei bavareze va renunta pentru prima data la tractiunea spate.

Ca BMW pregateste o noua generatie a modelului M5, ei bine... stie deja toata lumea. Ce nu stie insa nimeni cu exactitate este cum va arata masina bavareza de inalta performanta - atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.

O mica parte din acest mister care planeaza asupra acestui automobil a fost, ce-i drept, lamurita recent. Dupa cum anuntau si zvonurile, sistemul de tractiune spate oferit in ultimii 32 de ani va disparea complet din peisaj.

Asemeni principalului sau rival, modelul Mercedes E63 AMG, noul BMW M5 va fi disponibil la vanzare doar intr-o versiune 4x4. Una cu vectorizare a cuplului, care se transforma in masina RWD la activarea modului M Dynamic.

In ceea ce priveste motorizarea, unitatea V8 bi-turbo de 4.4 litri va fi pastrata. Cu mentiunea ca, in cazul urmatoarei generatii a automobilului bavarez de inalta performanta, puterea maxima se va invarti in jurul valorii de 600 CP.

Pachetul tehnic va fi si de-aceasta data completat de o transmisie automata cu opt trepte de viteza. In plus, exista posibilitatea ca el sa mai includa si sistemul de directie integrala oferit pe ultima generatie a modelului Seria 5.

Din punct de vedere estetic, este de asteptat ca noul BMW M5 sa dispune anumite elemente care sa-l diferentieze de varianta standard. Precum spoilerele fata / spate agresiv stilizate si jante de dimeniuni generoase, de exemplu.

Elemente specifice vom regasi si la nivel de interior. Aici, masina bavareza de inalta performanta va adopta cel mai probabil un volan in trei spite, scaune sport, dar si ceasuri de bord redesenate sau ornamente realizate in fibra de carbon.

Conform informatiilor disponibile la acest moment, debutului acestui automobil va avea loc in toamna, la Frankfurt. El mai are de infruntat inclusiv ultima generatie a lui Alpina B5 BiTurbo, lansata chiar acum cateva zile.

BMW M5 - Ipoteza de design

BMW M5 - Ipoteza de design

Sursa Foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Martie 2017