Wiesmann mai spera la o ultima resuscitare

Wiesmann mai spera la o ultima resuscitare
  • Modelul cu care vor sa reintre pe piata este bazat pe Spyder Concept
  • Ca sa scape de insolventa, Wiesmann spera la investitori straini
  • Vor sa scoata pe piata o masina mai ieftina decat modelul MF3
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Wiesmann au intrat de ceva vreme in faliment, insa nu au contenit sa spere ca mai pot salva compania care a luat nastere in anii '80.

Va spuneam acum 4 luni vesti proaste despre Wiesmann, un producator mic dar plin de personalitate de masini sport din Germania. Atunci, detinatorii companiei isi declarau falimentul, nereusind sa vanda destule vehicule ca sa-si acopere pierderile si cheltuielile cu salariatii si furnizorii. Acum, se anunta o mica raza de lumina pe strada fratilor Wiesmann: au de gand sa scoata pe piata un model nou, mai accesibil. Asta daca se iveste vreun investitor serios...

Pana acum, acestia ne-au obisnuit cu masini sport, decapotabile sau coupe, dotate cu motoarele puternice din gama BMW Motorsport. Primul model de serie vandut de cei de la Wiesmann vedea lumina zilei in 1993, iar de atunci si pana azi, mai bine de 1550 de vehicule au fost vandute. Dar, insuficient ca sa iasa din buclucul financiar in care au ajuns acum un an.

La un moment dat, in mica uzina Wiesmann lucrau 125 de angajati, dar acum 4 luni mai ramasesera doar 4 lucratori. Acum, fratii Wiesmann, Martin si Friedheim, spera sa o scoata la liman cu un nou proiect. E vorba de o masina roadster noua, realizata pe baza conceptului Spyder prezentat in 2011 (foto). O masina care, cel mai probabil, va avea tot motorizari BMW, dar nu din cele performante Motorsport, ci propulsoare supraalimentate de 2 litri pe benzina.

Dar lipseste ceva: finantarea. Daca insa cei doi frati stiu sa-si vanda marfa si urmatoarele modele par atragatoare pentru public, nu ne-ar mira daca am vedea niste investitii majore facute in mica fabrica in care totul se realizeaza manual. Si, poate, peste un an, nu o sa mai vorbim de faliment, ci de modele noi si rezervari sau o lunga lista de asteptare.

Wiesmann

Wiesmann

Wiesmann

Wiesmann

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Wiesmann
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Septembrie 2014