Acest Ursulet Alpina C1 2.5 este o bijuterie secreta din Romania

Acest Ursulet Alpina C1 2.5 este o bijuterie secreta din Romania
  • Masina are 190 cp si atinge 220 km/h
  • A fost livrata de Alpina in 1987
  • Numai 50 de exemplare fabricate
Distribuie pe Facebook

Romania este o tara cu multe surprize ascunse. Fie ca vorbim de locuri superbe care merita vizitate, fie ca vorbim de cladiri incredibile sau chiar de masini. De exemplu, undeva bine acuns, exista un Alpina C1 2.5, un autoturism rar si valoros bazat pe un BMW Seria 3 model 325i.

Soferul iar a reusit sa conduca o masina rara. Numai 50 de unitati C1 2.5 au fost produse de Alpina la sfarsitul anilor '80. Pentru ca era o masina destul de scumpa la vremea respectiva, iar pasionatii de viteza aveau si alternativa unui M3 bazat pe modelul Ursulet E30. Insa Alpina oferea un pachet complet, nu doar performanta, pentru acei doritori de o masina speciala.

Alpina C1

Alpina C1 2.5 este o masina interesanta, care ne arata ce se putea face acum 30 de ani cu un motor aspirat. Motorul original de BMW avea 2.5 litri si producea 171 cp, insa dupa ce inginerii Alpina si-au bagat coada, propulsorul reusea sa aiba aproape cat avea un M3 de fabrica, adica 190 cp (M3 avea 192 cp). Plusul de putere nu venea de la alezarea motorului, care si-a pastrat capacitatea cilindrica. Ci de la mici ajustari a admisiei si evacuarii, reglaje facute manual de catre specialisti in halate albe, dar si prin adaugarea unor piese noi.

Alpina C1Alpina C1

In plus, C1 primea un kit exterior aerodinamic nou, jante specifice Alpina si cateva elemente noi in habitaclu. Per total, automobilul rezultat era unul cu puterea unui M3, dar cu un confort sporit si dotari premium, ca aer conditionat, geamuri electrice si servo-directie. Ca si performante, acest C1 atingea 100 km/h in 7.2 secunde si reusea sa aiba o viteza maxima de 220 km/h, cifre foarte mari pentru anul 1987.

Daca ieri v-am prezentat un Alpina B12 6.0 de vis, o limuzina la care viseaza toata lumea, acum va aratam o sportiva pe care vor toti sa o conduca. Acest C1 2.5 este un excelent exemplu ca pasiunea nu are limite si ca romanii incep, din ce in ce mai mult, sa aprecieze calitatea unor exemplare vechi, dar pastrate impecabil, care nu pot decat sa creasca in valoare.

Alpina C1

Alpina C1

Alpina C1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Alpina C1
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2018