Banana gone bad: Seat Leon by Cristi

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi
Uneori o serie de evenimente neasteptate te aduc fata in fata cu masina visurilor tale. Alteori, nu. Alteori un impuls de moment hotaraste cursul lucrurilor. Ei bine, acesta este si cazul lui Cristi, mai ales cand vine vorba de al sau Seat Leon 1M Top sport 1,8T de 180 CP inmultiti pana la 230.
Distribuie pe Facebook

Initial, desi se poate spune ca nu ii displacea deloc acest model de Leon, Cristi a cautat un BMW E36 pe benzina. Circa 2 luni au durat cautarile, dar ... sa zicem ca astrele nu au fost de partea sa.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi

Intr-una din zile, insa, un telefon de la tatal sau avea sa decida totul. Baiatul unui vecin isi vindea masina, deci a fost sa o vada. Restul e istorie - a cumparat-o cu tot cu evacuarea Borla si jantele cromate, iar de atunci tuningul e ca la el acasa.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi


Mai intai Cristi a reconditionat jantele cu care venise la pachet Leon-ul - cromul era atacat la trei dintre ele si existau doar doua alternative: fie reconditionare, fie inlocuire.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi

Cristi se numara printre putinii pasionati care recunosc ca nu stiau foarte multe lucruri despre tuningul pe partea de motor, exterior si interior, insa in 4 luni de la achizitie deslusise deja tainele-i ascunse. La urma urmei, o informare temeinica e baza tuturor lucrurilor. In final, a optat pentru un stil mai sportiv, deci a renuntat complet la jantele cromate.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi


Cat priveste exteriorul, in afara de Cupra splitter si stergator de Fabia Break 2006, Leon-ul a mai primit jantele Barracuda Velvet chrome 18'' vopsite intr-un negru agresiv, cu buza rosie, plus anvelope Pirelli P Zero 225/40 si proiectoare Yellow Race.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi


La interior Cristi a optat pentru ceas de boost Autogauge, schimbator de viteze racing chrome Sparco, pedale 77 Sparco si cusaturi rosii la scaune, volan si schimbator.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi


Cat priveste partea mai tehnica a modificarilor, Seat Leon-ul "Banana" - cum este tachinat de prietenii lui Cristi, se bucura de un soft Dimsport, valve blow off Forge Motorsport, admisie Bomz Racing, un kit de impamantare si  placute de frana ATE.

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi


In prezent masina numara un total de 230 CP, insa lucrurile nu se vor opri aici. Cristi se gandeste deja la un stage II la Dimsport, iar pentru interior are in vedere scaune si volan (plus alte mici detalii) Sparco, footrest si "completarea" evacurii cu un downpipe. De asemenea, planurile de viitor nu exclud nici o reorientare catre o integrala, un Evo IX , sau chiar catre o alt model tractiune fata, Cupra R.  

Banana gone bad: Seat Leon by Cristi

Chiar daca investitia nu e una majora - cca. 2000E, Cristi merita felicitari. Nu duce lipsa de determinare si nici de idei, deci foarte curand asteptam update-uri si prezente la saloanele de tuning. Felicitari, Cristi!

Foto: Alex Ivan (cRbl)

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (43) Poze Seat Leon by Cristi
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2010