O Dacia Logan din Romania are acum 410 cp si prinde peste 250 km/h

O Dacia Logan din Romania are acum 410 cp si prinde peste 250 km/h
  • Motorul este de 2.0, de Renault Megane RS
  • Puterea poate ajunge la 500 cp
  • Viteza maxima, undeva peste 250 km/h
Distribuie pe Facebook

Chiar daca exista in lume Logane mult mai puternice, aceasta realizare autohtona merita apreciata. Pentru ca vorbim de o masina romaneasca cu o sumedenie de modificari, iar puterea totala ajunge pe la 410 cp.

Desi prezentatorul spune ca acest Logan e cel mai puternic din lume, informatia este gresita. Am vazut in trecut si Logane de 700 cp, modificate pentru Rallycross in Franta, dar oricum trebuie apreciata aceasta masina din Romania. Cu siguranta este cel mai puternic din tara noastra si unul din cele mai puternice de strada. Insa, teoretic, ca sa fie de strada, trebuie sa aiba niste omologari RAR, iar prin prisma modificarilor care au crescut asa de mult puterea, aceste omologari sunt... imposibile. Deci o fi de strada... dar nu chiar.

In filmuletul de pe YouTube sunt prezentate toate modificarile acestui Logan care a ramas cu tractiune fata, dar care are acum motor supra-alimentat cu turbocompresor. In rest, meniul complet specific unei puteri mari: interne schimbate cu unele de performanta, evacuare, admisie, electronica si transmisie in 6 trepte. Cam asta stie acum Loganul de 410 cp care nu prea mai are nimic de fabrica pe partea tehnica.

Puterea poate sa ajunga si la 500 cp, crescand presiunea in turbina, dar tinand cont ca o asemenea masina are si ea limitarile sale, chiar si asa vorbim de o putere absolut uriasa pentru masina de la Mioveni. Caroseria nu prezinta siguranta, aerodinamica lasa de dorit, iar tehnic, indiferent cate piese schimbi, franele, directia si manevrabilitatea au limitele sale. Care, oricum au fost depasite. Speram insa ca aceasta masina sa ramana intacta cat mai mult timp, deoarece aceasta putere te cam indeamna sa alergi.

Distribuie pe Facebook
mai multe