Singurul ARO Dragon blindat din Romania este masina ideala pentru invazia zombie

Singurul ARO Dragon blindat din Romania este masina ideala pentru invazia zombie
  • Masina cantareste peste 3 tone
  • Motorul si cutia sunt standard de ARO
  • Este unicul exemplar functional
Distribuie pe Facebook

Candva, Romania producea vehicule de armata, in loc sa le exporte. De exemplu, inainte sa fie pusa pe butuci de Adrian Nastase, uzina ARO Campulung facea si vehiculele Dragon, speciale pentru armata, care erau folosite in anii 97-2001 in Afganistan. Una singura mai este functionala azi.

Soferul a condus unicul ARO Dragon functional din tara noastra. O masina foarte rara, pentru ca a fost special gandita pentru armata. A fost fabricata la Campulung, in departamentul special de vehicule pe comanda, CESAR, intr-o serie destul de mica. Era destinata pentru transmisiunile armatei romane in teatrul de razboi din Afganistan. O parte din vehiculele construite au fost in Afganistan, dar unele nu.

ARO Dragon

ARO DragonARO Dragon

Acest ARO Dragon a fost construit pe baza unui ARO de serie cu ampatament lung, avand aceleasi detalii tehnice. Adica un motor diesel de 80 cp, tractiune 4x4 cu reductor si... cam atat. Desi a primit un blidaj usor, care face ca automobilul sa treaca de pragul celor 3 tone, se pare ca motorul se descurca bine. La interior este loc pentru 6 persoane, care beneficiaza de aer conditionat din fabrica. Doar nu ii lasau fara AC pe soldatii romani in desert...

ARO Dragon

Ca orice lucru romanesc, ARO Dragon nu a fost chiar cea mai buna masina de razboi. Invechita, lipsit de siguranta si fiabilitate, a fost inlocuita de celebrele Hummere. Dar face cu siguranta parte din trecutul si istoria noastra auto. Au fost o evolutie a vehiculelor militare ABI, construite tot pe baza unui ARO, dar trecerea timpului si incompetenta autoritatilor de a sustine industria auto le-au condamnat la o moarte sigura.

ARO Dragon

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze ARO Dragon
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2018