ABT si-a pus mintea cu Audi-ul RS3. Cat au scos nemtii din cel mai puternic motor de serie cu cinci cilindri din lume

ABT si-a pus mintea cu Audi-ul RS3. Cat au scos nemtii din cel mai puternic motor de serie cu cinci cilindri din lume
  • Specialistii ABT au tunat Audi-ul RS3
  • Puterea motorului turbo a crescut
  • Modelul german a primit mai multe imbunatatiri estetice
Distribuie pe Facebook

Tunerul german ABT a lansat cu putin timp in urma cel mai recent pachet de tuning dezvoltat pentru Audi-ul RS3, Sedan sau Sportback. Modelul de performanta a primit si o crestere subtila a puterii motorului.

Audi RS3 este unul dintre cele mai bune hot-hatch-uri sau sedan-uri de clasa mica care se gasesc pe piata in acest moment. Ai in fata cel mai puternic motor de serie cu cinci cilindri din lume, un cuplu deloc neglijabil, o transmisie cu dublu ambreiaj si sapte viteze si nu in ultimul rand, celebra tractiune integrala Quattro.

In timp ce majoritatea soferilor s-ar multumi doar cu aceste criterii, altii s-ar gandi sa dea modelul german pe mana tunerilor, pentru un plus de putere si agresivitate. Pentru acestia din urma, dar nu numai, nemtii de la ABT au lansat de curand cel mai nou pachet de tuning destinat Audi-ului RS3.

Audi RS3 Sedan si Sportback de la ABT

Si daca tot am inceput sa vorbim despre performante, atunci sa continuam tot cu ele. Multumita unui ECU recalibrat, propulsorul turbo de 2.5 litri dezvolta acum 460 de cai putere si 530 Nm cuplu, cu 60 de cai si 50 Nm in plus fata de versiunea stock. Nu stim in cat timp ajunge acum la 100 de km/h (standard in 4,1 secunde), insa iti putem spune ca viteza maxima a crescut la 280 de km/h.

Pe langa aceasta crestere a puterii motorului, pachetul celor de la ABT mai include arcuri sport, frane mai performante si un sistem de evacuare cu iesiri negre mate, care sa scoata si mai bine in evidenta sunetul facut de unitatea cu cinci cilindri in linie.

Audi RS3 Sedan si Sportback de la ABT

Din punct de vedere estetic, cea mai noua creatie a nemtilor propune doua prize de aer pe aripi, o grila frontala restilizata, un difuzor de aer cu finisaj lucios si desigur, jante cu diametrul de 19 sau de 20 de inch.

La interior regasim covorase speciale, cateva ornamente din fibra de carbon, un schimbator de viteze ABT, pornire de la buton si praguri iluminate.

Audi RS3 Sedan si Sportback de la ABT

Tunerul german nu a facut publica lista de preturi, insa a mentionat faptul ca noul pachet pentru Audi-ul RS3 Sedan sau Sportback va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Essen, care isi va deschide portile pe 2 decembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 10 Noiembrie 2017