AMS Alpha 16: Cum arata un Nissan GT-R de peste 1.600 CP la roti!

AMS Alpha 16: Cum arata un Nissan GT-R de peste 1.600 CP la roti!
  • AMS Performante ofera un nou pachet de tuning pentru Nissan GT-R
  • Lista cu modificari operate include si o crestere a capacitatii cilindri
  • Puterea maxima, masurata la roti, este asteptata sa depaseasca 1.600 CP
Distribuie pe Facebook

Povestea de dragoste dintre compania americana de tuning AMS Performance si supercarul japonez Nissan GT-R continua astazi cu un nou episod: AMS Alpha 16.

Ambitia si dorinta continua de depasire a limitelor par a fi caracteristici predominante in cadrul AMS Performance. Astfel, desi au stabilit noi standarde de performanta si au batut numeroase recorduri mondiale de-a lungul timpului, specialistii americani nu planuiesc sa se opreasca prea curand din ceea ce fac. Ba din contra: cauta noi provocari cu care sa se infrunte si pe care sa le biruiasca!

Nissan GT-R Alpha 16

Iar aceasta situatie ne duce la povestea de astazi: contactati de un client din Texas pentru a-i construi un Nissan GT-R extrem de rapid, dar in acelasi timp fiabil si civilizat, americanii de la AMS Performance au scos din joben pachetul de tuning Alpha 16. Ce presupune insa mai exact acest pachet de tuning pe nume AMS Alpha 16? Pai, la fel ca si in majoritatea cazurilor anterioare, o modificare completa a propulsorului V6 twin-turbo de 3.8 litri regasit in compartimentul motor al supercarului japonez, cu un rezultat final estimat la 1.600 cai putere - masurati la roti, bineinteles!

Nissan GT-R Alpha 16

Din pacate, lista completa a imbunatatirilor operate de magicienii americani ai tunerului din Illinois lipsesc cu desavarsire la acest moment, oficialii AMS Performance multumindu-se sa se limiteze la a mentiona numai cateva detalii, precum o crestere a capacitatii cilindrice de la 3.8 la 4.0 litri, un sistem de alimentare cu doua pompe de carburant, injectoare de 1.300 cc, plus un sistem de supraalimentare ce include turbine si admisie caracteristice pachetului de tuning AMS Alpha.

Nissan GT-R Alpha 16

De asemenea, pentru a face fata surplusului de putere, transmisia automata cu sase rapoarte a fost modificata radical de specialistii Shep Trans., meniul continuand cu sistemul de evacuare ce se incheie cu tevi de 102 milimetri fiecare, cu suspensia de tip coilover, respectiv jantele Advan cu design in cinci spite, ce ascund nou sistem de franare de inalta performanta cu discuri perforate si etriere marca Brembo.

Nissan GT-R Alpha 16

Informatiile cu privire la timpul necesar acceleratiei sau viteza maxima rezultate in urma acestui tratament reprezinta cealalta mare necunoscuta a acestui proiect, insa de cateva dintre aceste detalii vom afla cel mai probabil in cursul lunii martie, atunci cand noul AMS Alpha 16 este asteptat la treaba cu ocazia evenimentului Texas Mile. Pronosticuri, cineva?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Nissan GT-R Alpha 16
mai multe