Au reusit sa scoata 480 de cai din motorul de 2.0 litri. Cum alearga acum Volkswagen-ul Arteon

Au reusit sa scoata 480 de cai din motorul de 2.0 litri. Cum alearga acum Volkswagen-ul Arteon
  • HGP-Turbo a dus noul Arteon in 480 de cai putere
  • Propulsorul de 2.0 litri a suferit mai multe modificari
  • Exteriorul a ramas aproape neschimbat
Distribuie pe Facebook

Fara indoiala cel mai asteptat Volkswagen al anului, modelul Arteon, a ajuns pe mana specialistilor HGP Turbonachrustung GmbH. Acestia nu au urmat reteta clasica, insa rezultatul este la fel de impresionant.

Tunerul german HGP Turbonachrustung GmbH este celebru printre fanii si proprietarii de modele Volkswagen pentru proiectele extreme cu care i-a impresionat de-a lungul timpului. Daca de obicei incepe prin inlocuirea propulsorului original cu unul de 3,6 litri, caruia ii monteaza mai apoi doua turbine, de aceasta data s-a gandit sa schimbe putin reteta.

Volkswagen Arteon by HGP-Turbo

Victima este nimeni altul decat sedan-ul coupe Arteon, in echiparea de varf cu propulsorul de 2.0 litri TSI, capabil de 280 de cai putere si 350 Nm cuplu. Asa cum spuneam mai sus, nemtii au pastrat unitatea cu patru cilindri, careia i-au adus o seama de modificari deloc de neglijat.

Volkswagen Arteon by HGP-Turbo

Printre cele mai importante se numara o turbina mai performanta, un filtru de aer K&N, toate tubulaturile au fost schimbate (aer, turbo), downpipe-ul masoara acum 76 de milimetri in diametru iar catalizatorul din otel este de 130 de milimetri.

Volkswagen Arteon by HGP-Turbo

Pentru ca meniul sa fie complet, acestora li se adauga un radiator mai mare, frane perforate cu discuri de 370 de milimetri si o suspensie KW. Costul total este necunoscut, insa unele voci sustin ca ar fi vorba de aproximativ 10.000 de euro.

Volkswagen Arteon by HGP-Turbo

Exteriorul nu tradeaza deloc toate aceste modificari de sub capota, insa jantele negre aftermarket si fisa dyno care indica o putere maxima de 480 de cai putere iti vor spune ca nu ai de-a face cu un Volkswagen Arteon obisnuit.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Arteon by HGP-Turbo
mai multe