Audi nu s-a gandit vreodata sa dezvolte un asemenea A8. O fac italienii de la Castagna Milano

Audi nu s-a gandit vreodata sa dezvolte un asemenea A8. O fac italienii de la Castagna Milano
  • Este creatia italienilor de la Castagna Milano
  • Are motor W12 de 6.3 litri
  • Extensia plafonului este confectionata din fibra de carbon
Distribuie pe Facebook

Cel mai recent proiect al italienilor de la Castagna Milano este un Audi A8 Avant Allroad cu motor W12 sub capota.

Limuzina A8 este varful de gama al nemtilor de la Audi, iar anul trecut am facut cunostinta cu cea de-a patra generatie, lansata in cadrul evenimentului Audi Summit de la Barcelona. Design-ul este inspirat de conceptul Audi Prologue, iar tehnologia de ultima ora si faptul ca are functii autonome sofisticate i-a permis modelului din Ingolstadt sa le ia fata rivalilor.

Insa vedeta acestui articol nu este un A8 de ultima generatie, ci un A8 D4, adica a treia iteratie a modelului. Dar nu este nici macar un A8 stock, ci unul facut la comanda de catre italienii de la Castagna Milano.

Audi A8 Avant Allroad de la Castagna Milano

Atelierul a construit de-a lungul anilor mai multe proiecte interesante, insa masina pe care o poti admira in aceste imagini este de departe cel mai special. Asta pentru ca vorbim despre un A8 Avant Allroad W12.

Cei de la Castagna Milano au publicat doar aceste doua imagini cu prototipul, iar din putinele informatii aflam ca extensia plafonului este confectionata din fibra de carbon, asa ca nu adauga foarte multe kilograme la masa proprie a masinii. Nu ca ar conta asta, mai ales ca ne referim la o limuzina premium.

Revenind insa, caroseria este din aluminiu inca din fabrica, iar elementele de protectie specifice modelelor Allroad trebuie sa recunoastem ca arata destul de bine pe A8.

Audi A8 Avant Allroad de la Castagna Milano

Indicatia W12 quattro ne da de inteles ca sub capota acestei limuzine tranformate in break se regaseste un propulsor W12 de 6.3 litri. Acesta dezvolta 500 de cai putere la 6.200 de rotatii pe minut si 625 Nm cuplu la 4.750 rpm.

Distribuie pe Facebook
mai multe