Audi-ul S4 tunat de ABT promite 419 cai putere si 0-100 in 4.7 secunde

Audi-ul S4 tunat de ABT promite 419 cai putere si 0-100 in 4.7 secunde
  • ABT a lansat pachetul de tuning destinat Audi-ului S4 Avant
  • Puterea motorului a fost crescuta la 419 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 se face in 4.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la ABT tocmai au lansat pachetul de tuning destinat celui mai recent Audi S4 Avant. Pe langa modificarile estetice, puterea motorului de 3.0 litri a fost crescuta simtitor.

Cea mai recenta generatie Audi S4 vine din fabrica cu un propulsor TFSI de 3.0 litri, capabil de 349 de cai putere si 500 Nm cuplu. Ai tinde sa crezi ca este suficient chiar si pentru cei care cauta o masina puternica, insa intotdeauna se gasesc clienti greu de multumit.

Audi S4 Avant by ABT Sportsline

Pentru acestia, dar nu numai, tunerul german ABT Sportsline tocmai a lansat un pachet de tuning pentru S4-le Avant. Exteriorul a fost imbunatatit cu o noua bara fata, o grila redesenata a radiatorului, un set de praguri, emblemele ABT disponibile in trei variante de culoare (negru crom, crom lucios sau negru mat), sau un set de jante de 19 sau de 20 de inch.

Audi S4 Avant by ABT Sportsline

Probabil cele mai importante modificari se regasesc in compartimentul motor, acolo unde propulsorul V6 TFSI de 3.0 litri dezvolta acum 419 cai putere si 550 Nm cuplu.

Audi S4 Avant by ABT Sportsline

Daca nici oferta celor de la ABT nu te multumeste, atunci mai ai putin de asteptat pentru noul RS4, pe care Audi ar urma sa il lanseze cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie. Acesta va avea sub capota propulsorul de 2.9 litri V6 biturbo imprumutat de la Porsche-ul Panamera 4S, care va dezvolta 450 de cai putere si 600 Nm cuplu.

Audi S4 Avant by ABT SportslineAudi S4 Avant by ABT Sportsline

Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se va face in mai putin de 4 secunde, iar viteza maxima va fi limitata electronic la 250 de km/h. Aceasta bariera va putea fi depasita cu ajutorul unui pachet care sa ridice limitarea la 280 de km/h sau chiar sa o scoata definitiv.

Audi S4 Avant by ABT Sportsline

Tot la Geneva, constructorul german de automobile urmeaza sa aduca noul RS Q5. Confirmarea a venit cu cateva zile in urma din partea sefului diviziei Audi Sport GmbH, Stephan Winkelmann. SUV-ul se va situa in gama deasupra lui SQ5, si va beneficia fie de o versiune modificata a propulsorului V6 de 3.0 litri, fie de unitatea V6 de 2.9 litri, de care pomeneam mai sus.

Audi S4 Avant by ABT Sportsline

Audi S4 Avant by ABT Sportsline

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Audi S4 Avant by ABT Sportsline
mai multe