Cu 1.500 de euro transformi masinuta asta intr-o "racheta" pentru oras. Cati cai are motorul de 1 litru

  • Up!-ul GTI a fost tunat de un atelier german
  • Pachetul este compus din doua stagii de putere
  • Stage 2 costa 1.498 de euro
Distribuie pe Facebook

Un atelier de tuning din Germania a dezvoltat doua stagii de putere pentru Volkswagen-ul Up! GTI. Micutul hot-hatch din Wolfsburg vine din fabrica cu un propulsor de 1.0 litri in trei pistoane, capabil de 115 cai putere.

Constructorul german de automobile a lansat anul trecut, cu ocazia festivalului Worthersee din Austria, noul Up! GTI si l-a prezentat ca fiind succesorul Golf-ului Mk1 GTI. O masina mica, de oras, foarte manevrabila si relativ puternica.

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Concret, micutul Up! GTI are un motor turbo de 1.0 litru, in trei pistoane asadar, care dezvolta 115 cai putere si 230 Nm cuplu. Masina are o masa proprie de numai 997 de kilograme, asa ca repriza 0-100 de km/h dureaza 8.8 secunde, iar viteza maxima este de 197 de km/h. Nu o fi la fel de impresionant ca un Golf GTI, insa in oras este mai mult decat suficient ca sa nu te faci de ras la o plecare mai sportiva de la semafor.

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Un atelier de tuning german poate acum sa transforme Up!-ul GTI intr-o citadina si mai nervoasa, iar pentru asta a dezvoltat un pachet compus din doua stagii. Stage 1 costa 998 de euro si creste presiunea in turbina cu 0.2 bari, fapt care se traduce printr-o crestere a puterii motorului la 136 de cai.

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Pentru Stage 2, posesorii de Up! GTI trebuie sa scoata din buzunare 1.498 de euro, insa lista de modificari este ceva mai stufoasa. Pe langa presiunea crescuta in turbina, mai avem aici o admisie optimizata si o resoftare ECU. Asta inseamna din start 145 de cai putere si 260 Nm cuplu pentru unitatea in trei pistoane de sub capota.

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Noile performante arata cam asa: 0-100 de kilometri pe ora in 7.9 secunde iar cu pedala de acceleratie la podea, acul vitezometrului nu se opreste pana la 210 km/h.

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Pachetul de tuning mai include si o suspensie sport care imbunatateste si mai mult manevrabilitatea mini hot-hatch-ului german si, desigur, coboara garda la sol cu 30 de milimetri. Pe scurt, Up! GTI va fi un rival de temut pe viraje.

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen Up! GTI B&B Automobiltechnik
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 9 August 2018