Cu noul S5 tunat de ABT vei uita complet ca Audi pregateste un viitor RS5

Cu noul S5 tunat de ABT vei uita complet ca Audi pregateste un viitor RS5
  • ABT lucreaza la pachetul de tuning pentru noul Audi S5
  • Pe langa modificarile exterioare, puterea motorului a crescut semnificativ
  • Pachetul va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Tunerul german ABT a inceput lucrul la cel mai recent pachet de tuning dezvoltat special pentru noul Audi S5. Deocamdata, sportiva germana a primit cateva modificari estetice si o crestere generoasa a puterii motorului.

Nici bine nu a fost lansata pe piata, ca cea de-a doua generatie Audi S5 a ajuns pe mana tunerilor. Primii care s-au inghesuit sa dezvolte un pachet de tuning pentru sportiva germana sunt cei de la ABT Sportsline, care vor prezenta rezultatul final cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Audi S5 by ABT Sportsline

Deocamdata modificarile sunt foarte discrete, sportiva germana trebuind sa se multumeasca cu cateva seturi de jante de diverse dimensiuni (19 sau 20 de inch), o suspensie care coboara garda la sol si cateva nuante exterioare. Insa, potrivit celor de la ABT, urmeaza un set de praguri, bare redesenate si un sistem de evacuare imbunatatit, cu alte cuvinte cam tot ce are nevoie un kit de caroserie pentru a fi complet.

Audi S5 by ABT Sportsline

Puterea motorului de 3.0 litri turbo a crescut la randul sau, astfel ca acum noul S5 dezvolta 420 de cai putere si 550 Nm cuplu. Masina este cu 25% mai dinamica decat versiunea "standard", iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 4 secunde, atunci cand conditiile sunt perfecte.

Audi S5 by ABT SportslineAudi S5 by ABT Sportsline

Cat despre cea mai puternica varianta de serie RS5, aceasta a fost surprinsa de mai multe ori in timp ce era testata, iar in ciuda camuflajului care ii acoperea de cele mai multe ori liniile, am putut observa ca design-ul exterior va fi mai mult o evolutie a celui actual.

Audi S5 by ABT Sportsline

Potrivit inginerului sef al diviziei Audi Quattro GmbH, sub capota acestui model se va regasi un motor extrem de potent, cel mai probabil V6-le biturbo de 2.9 litri de sub capota Porsche-ului Panamera 4S. In cazul RS5-ului, acela ar urma sa dezvolte 450 de cai putere si 600 Nm cuplu, si sa propulseze sportiva germana de la 0 la 100 de km/h in 3.7 secunde.

Audi S5 by ABT Sportsline

Audi S5 by ABT Sportsline

Audi S5 by ABT Sportsline

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi S5 by ABT Sportsline
mai multe