El se lauda cu cel mai tare RS4 al momentului. Are 530 de cai si multa fibra de carbon de la ABT

  • Nemtii de la ABT au mai tunat un RS4 Avant
  • De aceasta data, puterea motorului V6 a crescut la 530 de cai
  • Va fi expus in cadrul Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Specialistii germani de la ABT au revenit asupra unui alt RS4 Avant de ultima generatie. Break-ul cu motor de Porsche a primit mai multa putere pentru unitatea V6 twin-turbo dar si o multime de elemente aerodinamice din fibra de carbon.

Saptamanile trecute, nemtii de la ABT le-au luat-o inainte rivalilor si au dezvoltat un pachet de tuning interesant pentru Audi-ul RS4 Avant de ultima generatie. Break-ul de performanta a primit cu acea ocazie 510 cai putere si 680 Nm cuplu, dar si cateva modificari estetice care sa atraga atentia tuturor.

Audi RS4-R Avant

Desigur, intotdeauna este loc de mai bine, astfel ca acum tunerul a revenit asupra modelului german, care a devenit si mai puternic. Daca din fabrica acesta propune o unitate V6 twin-turbo de 2.9 litri capabila de 450 de cai putere si 600 Nm cuplu, dupa instalarea unui ECU nou si a unui sistem de evacuare de inalta performanta, puterea a crescut la 530 de cai si 690 Nm cuplu.

Audi RS4-R Avant

Noile performante nu au fost facute publice, insa in versiune stock, Audi-ul RS4 atinge 100 de km/h in doar 4,1 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h. La cererea clientilor, limitarea poate fi urcata la 280 de km/h, iar tractiunea integrala Quattro si transmisia automata Tiptronic cu opt trepte face acest model imbatabil.

Audi RS4-R AvantAudi RS4-R Avant

Specialistii ABT mai propun deasemenea un set de jante cu diametrul de 21 de inch, arcuri sport sau bare antiruliu mai eficiente. O suspensie completa de la KW va fi disponibila ulterior, insa inginerii brand-ului german inca lucreaza la ea.

Audi RS4-R Avant

Acestor modificari "tehnice" li se alatura si unele estetice, inclusiv o grila restilizata, mai multe elemente aerodinamice din fibra de carbon, difuzor de aer, patru iesiri din carbon cu diametrul de 102 mm pentru evacuare, sau alte imbunatatiri aduse habitaclului.

Audi RS4-R Avant

Cel mai recent proiect al nemtilor de la ABT, botezat RS4-R, va fi expus alaturi de alte masini tunate de acelasi brand german in cadrul Salonului Auto de la Geneva care isi deschide portile pe 8 martie.

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Audi RS4-R Avant

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Audi RS4-R Avant
mai multe