Ford Mustang Mach 40 - Cand legendele colideaza

Ford Mustang Mach 40 - Cand legendele colideaza
Mustang-ul Mach 1 si GT-ul 40 reprezinta, de departe, cele mai emotionante creatii din intreaga istorie a americanilor de la Ford. Sarea si piperul, Yin-ul si Yang-ul, Soarele si Luna de pe cerul constructorului de peste Ocean, daca vrei. Dar in cazul de fata nu avem in vedere ambele modele luate separat, ci mai degraba impreuna, ca un singur automobil.
Distribuie pe Facebook

Era doar o zi obisnuita pentru Terry Lipscomb cand prin minte ii strafulgera ideea unui amalgam de Mustang Mach 1 si GT40. Nu era sigur de ceea ce avea sa urmeze intr-un final, asa ca fostul inginer apela la serviciile designerului Mike Miernik pentru a-l ajuta cu o schita a noii sale dorinte.

Mandri nevoie mare de hibridul proaspat rezultat, cei doi acum prieteni apelau curand la serviciile companiilor Eckert’s Rod & Custom si Hardison Metal Shaping, pentru a primi o mana de ajutor cu noul proiect. Sau, mai bine zis, pentru a-si transforma visul in realitate, lucru care s-a si intamplat de altfel dupa aproximativ trei ani de munca asidua.

Drept urmare, avem la baza sasiul si trenul de rulare caracteristice unui Ford GT, peste care a fost adaugata caroseria unui Mustang Mach 1 - cu modificarile de rigoare, bineinteles. Apoi, propulsorul V8 de 5.4 litri montat central s-a ales cu un sistem de supraalimentare de inalta performanta, ce promite un total de pana la 850 cai putere. Cutia manuala semnata Ricardo a fost si ea imbunatatita pentru a face fata noilor valori regasite in compartimentul motor, urmatorul si ultimul pas aducand cu sine un interior complet custom.

Un interior complet custom si un automobil de toata frumusetea, care sa ne-aduca de fiecare data aminte cat de important este tuningul in lumea auto.

Ford Mustang Mach 40

Ford Mustang Mach 40

Ford Mustang Mach 40

Distribuie pe Facebook
mai multe