Inca un LAMBORGHINI URUS o ia pe calea tuning-ului. SUV-ul italian are acum peste 800 de cai

Inca un LAMBORGHINI URUS o ia pe calea tuning-ului. SUV-ul italian are acum peste 800 de cai
  • Si-a tunat Lamborghini-ul Urus
  • SUV-ul are acum peste 800 de cai putere
  • Nemtii i-au modificat inclusiv turbinele
Distribuie pe Facebook

Cel mai recent proiect de tuning destinat Lamborghini-ului Urus vine din partea nemtilor de la Manhart. SUV-ul italian, care vine din fabrica alaturi de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, dezvolta acum peste 800 de cai putere.

Dupa o pauza de peste doua decenii, italienii de la Lamborghini s-au intors in segmentul SUV-urilor cu incredibilul Urus. Vorbim despre un super SUV, cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri sub capota, 650 de cai putere si printre putinele care depasesc pragul de 300 de km/h.

Pentru majoritatea pasionatilor auto, aceste performante ar fi de ajuns, dar nu si pentru proprietarul acestui exemplar care si-a dat SUV-ul de peste 200.000 de euro pe mana nemtilor de la Manhart.

Lamborghini Urus de la Manhart

Intai de toate, tunerul s-a ocupat de unitatea V8 pentru ca 650 de cai putere nu sunt de ajuns. Asa se face ca dupa o resoftare ECU, turbine noi si un sistem de evacuare sport, soferul are la dispozitie 812 cai putere si 980 Nm cuplu cu care sa se joace. In aceste conditii, Urus atinge 100 de km/h in mai putin de 3.6 secunde.

Nu lipsesc modificarile estetice, care in acest caz consta in splitter fata, capota, praguri, aripi evazate, aripa spate sau difuzor de aer, toate fiind confectionate din fibra de carbon pentru a nu adauga prea multe kilograme la masa proprie a masinii.

Lamborghini Urus de la Manhart

Pachetul exterior este completat de o grafica speciala dar si de un set de jante din aliaj cu diametrul de 21 de inch, incaltate cu anvelope Pirelli P-Zero pentru aderenta maxima.

Asa cum spuneam mai sus, Lamborghini-ul Urus este prin constructie un SUV, dar unul care nu se va aventura in off-road prea des. Insa cand o va face se va descurca destul de bine, ne-a demonstrat asta legendarul pilot de teste al italienilor, Valentino Balboni, intr-un clip video pe care l-am preluat si noi saptamana trecuta.

Lamborghini Urus de la Manhart

Distribuie pe Facebook
mai multe