M-uri, AMG-uri si RS-uri, toate sunt pistol cu apa pe langa acest Golf. Hatch-ul german are acum mai multa putere...

  • Cel mai nou tuning pentru VW Golf R vine de la HGP
  • Lista cu imbunatatiri include si o motorizare de 3.6 litri
  • De oprirea celor 740 CP se ocupa noi discuri de franare
Distribuie pe Facebook

... chiar si decat un Ferrari 488 Pista, McLaren 720S sau Lamborghini Huracan Performante. Iar cea mai frumoasa parte este ca nu o arata deloc.

Sfarsitul acestei decade a marcat debutul celor mai nebune hot-hatch-uri vazute vreodata, "ostilitatile" fiind conduse de Audi RS3 Sportback si al sau motor 2.5 turbo capabil sa produca nici mai mult, nici mai putin de 400 de cai putere - plus 480 Nm.

De o versiune la fel de potenta s-ar putea bucura si urmatoarea generatie a celebrului Volkswagen Golf R insa, pana atunci, automobilul de clasa compacta si inalta performanta al companiei din Wolfsburg este nevoit sa se multumeasca cu doar 310 CP.

In configuratia standard, evident, industria tuningului dezvoltand de-a lungul timpului numeroase imbunatatiri, inclusiv variante suficient de rapid pentru a se lua la tranta cu sportive de renume, de la Porsche, Lamborghini, Ferrari si chiar McLaren.

O astfel de afimaratie este valabila, de altfel, si in cazul urmatorului Volkswagen Golf R, care a primit din partea specialistilor HGP nu doar o motorizare bi-turbo cu capacitatea cilindrica de 3.6 litri, ci si alte modificari sinonime cu o putere maxima de 740 CP.

Asa se face ca, atunci cand vine vorba despre acest aspect, respectivul automobil de clasa compacta si inalta performanta eclipseaza numeroase sportive de renume, precum Porsche 911 GT2 RS, Lamborghini Huracan Performante sau Ferrari 488 Pista.

La fel de imbucurator este ca germanii au umblat si la capitolele care tin de siguranta pasagerilor, respectivul pachet de tuning fiind oferit alaturi de o noua suspensie de la KW si un set de discuri de franare aproape la fel de mari precum jantele OZ.

VW Golf R de 740 CP

VW Golf R de 740 CP

VW Golf R de 740 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze VW Golf R de 740 CP
mai multe