Masina cu motor de 1.6 litri si 472.8 CP. Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale

Masina cu motor de 1.6 litri si 472.8 CP. Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
  • Masina cu motor de 1.6 litri si 472.8 CP
  • Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa dureze mai putin de 5.0 secunde.

Prezentata publicului larg in urma cu aproape doi ani, celebra Toyota GR Yaris este o bestie de masina. Disponibila la vanzare si pe piata din Romania - la preturi incepand de la 37.292 de euro, aceasta vine la pachet alaturi de un motor turbo cu trei cilindri in linie, de 1.6 litri si 261 CP.

O cutie manuala in sase rapoarte si un sistem performant de tractiune integrala, cu doua diferentiale LSD de la Torsen, completeaza fisa cu specificatii de ordin tehnic - astfel ca, cu pedala de acceleratie la podea, eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora isi gaseste rezolvarea in 5.5 secunde.

Exista insa loc si de mai bine - dupa cum o demonstreaza o companie de tuning pe nume Powertune Australia, specialistii acesteia reusind sa obtina, zilele trecute, din motorul de 1.6 litri o putere maxima de 472.8 CP. Cu internele, in mare, de fabrica, doar arcurile supapelor fiind inlocuite.

Din pacate, performantele respectivei Toyota GR Yaris nu reprezinta decat un mare mister si o necunoscuta de proportii - dar, cu pedala de acceleratie la podea, este de asteptat ca sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora sa dureze mai putin de 5.0 secunde; ba dimpotriva, am putea spune si nu am gresi cu nimic.

Totodata, potrivit primelor estimari ale specialistilor companiei de tuning pe nume Powertune Australia, parcurgerea sfertului de mila ar urma sa dureze intre 10 si 11 secunde. Cu viteza atinsa de impresionanta masina la finalul distantei de 402 metri depasind, de ce nu, 200 de kilometri pe ora.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2021