Mercedes nu vinde masina asta, asa ca a construit-o singur. Cat l-a costat cu totul

  • Singurul Mercedes G500 pick-up se afla peste Ocean, in SUA
  • Respectivul exemplar a fost modificat pe Batranul Continent
  • Costul intregului proiect depaseste pragul de 100.000 dolari
Distribuie pe Facebook

Jumatate off-roader, jumatate pick-up si suta la suta grozav. Este probabil descrierea perfecta pentru acest Mercedes G-Class.

Inspirat de povestea americanului care si-a transformat vechiul S4 Avant in ceea ce ar putea fi unicul RS4 cu cinci portiere de peste Ocean, din Statele Unite ale Americii, Mani Kulasooriya si-a construit de unul singur Mercedes-ul pe care il dorea, dar compania germana producatoare de automobile nu il vindea.

Ar fi fost inceputul perfect de poveste daca acest G500 pick-up nu ar fi aparut pe lume din cu totul si cu totul alte motive, insa... chiar nu ai de ce sa iti faci griji: si randurile care urmeaza sunt cel putin la fel de interesante ca cele de mai sus.

Mercedes G500 pickup

Mercedes G500 pickup

Mare amator de pedalat si munte, Mani Kulasooriya si-a dorit un automobil suficient de mare pentru a putea inghiti cinci biciclete. Planul original consta in achizitionarea unui Land Rover Defender, numai ca lansarea celebrului Mercedes G63 AMG 6x6 l-a facut pe acesta sa se gandeasca mai bine la ce isi doreste.

Tinand cont de pretul urias al mastodontului german cu sase roti, trei punti si cinci diferentiale blocabile, americanul s-a reorientat catre un... banal G500. Pe care nu l-a pastrat insa stock, ci l-a trimis in Olanda pentru un tuning ceva mai special.

Ce s-a intamplat mai departe este de domeniul fantasticului. Odata ajuns pe continentul european, respectivul Mercedes a fost dezasamblat, taiat si, cel mai important, alungit. Ulterior, acesta a primit o bena, noi arcuri, amortizoare de la Bilstein, dar si un set de anvelope Cooper Discovery in dimensiunea 285/75R16.

Mercedes G500 pickup

Mercedes G500 pickup

Mercedes G500 pickup

Doar ultima modificare a dus la cresterea garzii la sol cu aproape 20 de centimetri, spune Mani Kulasooriya, astfel ca si capacitatea de rulare in off-road a crescut. In schimb, motorul cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri a scapat neatinsa.

Pe cat de interesant, pe atat de scump este insa acest Mercedes G500 transformat in pick-up. Conform eroului american, costul unui astfel de proiect - care include automobilul donor, tuningul anterior mentionat, plus transportul pana in Olanda si inapoi, cu tot cu taxe vamale, se invarte in jurul sumei de 140.000 de dolari.

Mercedes G500 pickup

Mercedes G500 pickup

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Mercedes G500 pickup
mai multe