Noua Alpina B5 Bi-Turbo Touring: cel mai rapid break al momentului face suta in 3,5 secunde si atinge lejer 320 de km/h

  • Alpina a lansat noul B5 Bi-Turbo Touring
  • Beneficiaza de 608 cai putere
  • Atinge lejer 320 de km/h
Distribuie pe Facebook

Tunerul de casa al nemtilor de la BMW a lansat oficial versiunea break a lui B5 Bi-Turbo. Aceasta beneficiaza de 608 cai putere iar viteza maxima ajunge la 320 de km/h.

Cererile clientilor pentru masinile de performanta s-au intensificat in ultimii ani, astfel ca marii constructori de automobile si tunerii deopotriva s-au vazut nevoiti sa-si diversifice gama de modele.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Nemtii de la Alpina au lansat cu ceva timp in urma noul B5 Bi-Turbo, bazat pe Seria 5 G30, iar acum ne prezinta versiunea Touring, despre care brand-ul din Buchloe sustine ca este cel mai rapid break de serie al momentului.

Cea mai buna dovada care sa ateste acest lucru este lista cu specificatii tehnice, unde cireasa de pe tort o reprezinta unitatea V8 de 4.4 litri, twin-turbo desigur.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Aceasta dezvolta 608 cai putere si vine alaturi de o transmisie automata cu opt trepte si o tractiune integral care poate trimite pana la 90% din cuplu doar puntii spate.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Cu pedala de acceleratie la podea, noua Alpina B5 Bi-Turbo Touring atinge 100 de km/h in doar 3,5 secunde si are o viteza maxima de 320 de km/h. Versiunea sedan este putin mai rapida, aceasta avand nevoie de 3,4 secunde pana la 100 de km/h.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Acum ca am trecut in revista propulsorul, sa nu uitam ca si alte componente tehnice merita mentionate. Printre acestea se numara sistemul de directie integrala, suspensia adaptiva, jantele forjate cu diametrul de 20 de inch sau barele anti-ruliu active.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

La fel ca si la celelalte modele Alpina, interiorul noului B5 Bi-Turbo Touring este o opera de arta creata manual. Lista de dotari standard este extrem de stufoasa si include printre altele, piele Nappa, finisaje de cea mai buna calitate, cusaturile specifice tunerului german, ornamentele Luxury Wood Walnut Nature, ceasurile de bord cu fundal albastru si desigur, emblemele Alpina.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Noul break de performanta al nemtilor poate fi deja comandat in Europa, unde are un pret de pornire de 115.300 de euro, cu TVA inclus.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Alpina B5 Bi-Turbo Touring
mai multe