Nu e inca gata, dar se anunta deja mare nebunie. Acest hot-hatch va avea motor V8 si tractiune spate!

Nu e inca gata, dar se anunta deja mare nebunie. Acest hot-hatch va avea motor V8 si tractiune spate!
  • O companie britanica de tuning lucreaza la un Mini cu motor V8
  • Propulsorul de patru litri si 420 CP este insotit de o cutie DCT
  • Fisa tehnica se incheie - atentie!, cu un sistem de tractiune spate
Distribuie pe Facebook

O companie din Marea Britanie lucreaza de zor la un hot-hatch cu motor V8 si tractiune spate. Proiectul are la baza, deloc surprinzator, un exemplar Mini Cooper.

Asemenea modelelor impotriva carora a fost proiectat sa concureze, vechiul Mini Cooper R56 a optat pentru o configuratie cu motoare in patru cilindri si... tractiune fata, evident.

O companie de tuning din Marea Britanie vrea sa schimbe insa aceasta abordare si lucreaza, cel mai probabil, la primul exemplar care combina propulsia V8 cu sistemul RWD.

Inca in lucru, respectivul proiect se va baza pe unitatea aspirata de patru litri a vechiului BMW M3 Coupe, sub capota caruia producea undeva in jurul a 420 de cai putere si 400 Nm.

De la sportiva de clasa medie a companiei bavareze va fi imprumutata si cutia DCT cu sapte rapoarte, in timp ce puntile fata / spate vor avea ca sursa de provenienta un Subaru Impreza.

Cat despre cum va arata lista cu modificari vizuale pregatita de specialistii companiei de tuning din Marea Britanie, planurile sunt ca acest Mini Cooper R56 sa fie cat mai natural.

Mai precis, exteriorul in trei portiere nu va vedea imbunatatiri majore, in timp ce primele imagini cu respectivul proiect surprinde la interior o plansa de bord din fibra de carbon.

Pana la noi informatii oficiale despre hot-hatch-ul cu motor V8 si tractiune spate nu ne mai ramane de precizat decat un singur lucru: ar fi putut beneficia de o configuratie diferita, cu propulsie in sase cilindri de M3 sau o motorizare boxer din familia Subaru EJ20.

MINI Cooper cu motor V8

MINI Cooper cu motor V8

MINI Cooper cu motor V8

MINI Cooper cu motor V8

MINI Cooper cu motor V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (42) Poze MINI Cooper cu motor V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2018