Porsche Cayenne Turbo de la TechArt: Reteta unui SUV de 308 km/h

Porsche Cayenne Turbo de la TechArt: Reteta unui SUV de 308 km/h
  • TechArt ne aduce un Porsche Cayenne Turbo cu 700 CP sub capota
  • SUV-ul german sprinteaza acum pana la 100 km/h in numai 3.9 secunde
  • Viteza maxima depaseste, mai nou, pragul celor 300 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un V8 twin-turbo capabil sa livreze tuturor celor patru roti un total de 520 CP si 'disponibil' sa atinga prima suta de kilometri pe ora dupa numai 4.4 secunde, Porsche-le Cayenne Turbo ocupa un loc fruntas in topul celor mai performante SUV-uri ale planetei.

Timpul de doar zece secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 160 km/h, dar si valoarea de 279 de kilometri pe ora din dreptul vitezei maxime confirma cele mentionate anterior insa, in ciuda cifrelor si numerelor deloc neglijabile inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice, modelul german nu a reusit sa convinga chiar pe toata lumea.

Iar acum ne referim - dupa cum probabil ti-ai dat deja seama, la TechArt, specialistii celebrei companii de tuning din Leonberg avand impresia ca inca exista potential. Potential de a stoarce si mai multa putere, respectiv performanta, din motorul V8 twin-turbo, respectiv restul elementelor mecanice care insotesc Porsche Cayenne Turbo.

Porsche Cayenne Turbo de la TechArt

Porsche Cayenne Turbo de la TechArtPorsche Cayenne Turbo de la TechArt

Asa a luat nastere pachetul TA058/T2, care ofera doua moduri diferite: cel normal, prin intermediul caruia SUV-ul german ofera circa 640 CP sau cel sport, capabil sa urce valorile maxime pana la un total de 700 CP si 920 Nm. Drept urmare, atunci cand se opteaza pentru cel din urma mod, sosirea primilor 100 de kilometri pe ora dureaza numai 3.9 secunde.

Timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 160 km/h a coborat, drept urmare, pana in dreptul valorii de 9.1 secunde, insa cea mai importanta imbunatatire o regasim in dreptul problemei 0 - 200 kilometri pe ora, care isi gaseste acum rezolvarea in doar 13.8 secunde. Fireste, nu putem trece cu vederea nici viteza maxima de 308 km/h...

... la fel cum nu putem trece cu vederea, de asemenea, nici spoilerele agresiv stilizate de la nivelul partii frontale, respectiv posterioare sau ornamentele ce insotesc acum atat farurile, cat si stopurile. Dar meniul exterior nu se incheie aici, un plus de sportivitate fiind asigurata si de capota bombata a motorului V8 twin-turbo, de eleronul destinat plafonului sau de jantele pe 23 inch combinate cu o suspensie pneumatica.

Porsche Cayenne Turbo de la TechArt

Porsche Cayenne Turbo de la TechArt

Porsche Cayenne Turbo de la TechArt

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Porsche Cayenne Turbo de la TechArt
mai multe