Rolls-Royce Wraith scoate 700 cp pe standul dyno

Rolls-Royce Wraith scoate 700 cp pe standul dyno
  • Mcchip-DKR este firma care a realizat uppgrade-ul
  • Masina a scos pe standul dyno 697 cp la roti
  • Toata modificarea s-a realizat numai la nivel electronic
Distribuie pe Facebook

Un Rolls-Royce Wraith are din fabrica 632 cp si un cuplul de 800 Nm din motorul V12 pe benzina cu o capacitate de 6.6 litri. Dar, asa cum ne demonstreaza si o companie specializata pe Chip-tuning, se poate si mai bine.

Anul trecut, Rolls-Royce lansa modelul Ghost in doua portiere pe care l-a numit Wraith. O masina cu adevarat senzationala, cu un design special si performante pe masura. De altfel, masina cu motoru V12 de 632 cp era cea mai rapida creatie a britanicilor din toate timpurile. Reusea sa atinga peste 300 km/h fara limitare si sa accelereze in doar 4,6 secunde pana la 100 km/h.

Insa cineva a spus ca nu este de ajuns. Motiv pentru care si-a dus masina la modificat. Adica la un chip-tuning banal, realizat cu un laptop si cu o interfata dedicata. Compania specializata pe remapari numita Mcchip din Germania s-a inhamat la acest proiect si a reusit dupa ore bune de reglaje sa obtina ceva putere in plus. Mai exact, numai din electronica, Wraith a obtinut 697 cp masurati pe dyno la roti si un cuplu crescut de la 800 Nm, la 920 Nm.

Este interesant cum cineva a decis sa-si urce puterea masinii sale de tip limuzina, menita sa iti ofere confort, nu performante spectaculoase. Cu noua putere, cel mai probabil ca "vaporul" englezesc va avea niste cifre modificate de acceleratie, chiar daca nu va participa nimeni la curse cu ea. Dar nu strica niciodata mai multa putere, nu?

Este si ma interesant ca Rolls-Royce mentioneaza ca masinile sale sa nu fie niciodata testate la frane sau pe dyno pe standuri dedicate masinilor 2WD, chiar daca limuzinele Rolls au numai propulsie pe puntea spate. Motiv pentru care masina a fost masurata cu greu pe un stand dyno dedicat masinilor 4WD, pentru a nu strica ceva la sistemul de rulare. Oricum, speram ca plusul de putere, care acum ajunge la aproape 700 cp, sa se simta.

Tuning Rolls-Royce Wraith

Tuning Rolls-Royce Wraith

Tuning Rolls-Royce Wraith

Tuning Rolls-Royce WraithTuning Rolls-Royce WraithTuning Rolls-Royce WraithTuning Rolls-Royce Wraith

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Tuning Rolls-Royce Wraith
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 5 Mai 2014