Scagliarini 504cze - Un Fiat 500 cu aroma de van

Scagliarini 504cze - Un Fiat 500 cu aroma de van
Dezvaluit in premiera mondiala la Geneva Motor Show 2011, specialul Fiat 500 Coupe Zagato a cucerit nu doar publicul din Europa, ci si cel de peste Ocean. Altfel nu se explica cum de creatia casei italiene de design a fost aleasa masina de baza pentru proiectul unui tuner din Colorado.
Distribuie pe Facebook

Desi nu multi sunt cei care se pot lauda cu faptul ca au mai auzit si in trecut de Scagliarini Motorsports, compania americana planuieste sa ajunga pe buzele tuturor cu ajutorul unei creatii unice, botezata 504cze. Si, in cazul in care nu te-ai prins cu ce avem de-a face aici, este vorba despre un Fiat 500 Coupe Zagato dotat cu sistemul de tractiune integrata de la modelul Fiat Panda.

Gata sa se remarce inca de la prima aparitie, micul Scagliarini 504cze impresioneaza in special printr-o nuanta aprinsa de portocaliu, contrastata de numeroasele elemente din fibra de carbon si jantele OZ Racing pe 17 inci finisate in culoarea antracitului. Asa cum se poate observa si in cele doua imagini, geamurile spate au fost inlocuite cu panouri laterale, creatia companiei americane emanand o puternica aroma de van. Unul destul de performant, ce-i drept.

Dar lista cu modificari nu se opreste aici. Pe langa folosirea sistemului de tractiune integrala de la modelul Fiat Panda, noul Scagliarini 504cze se bucura si de prezenta unui diferential blocabil. De asemenea, din meniu nu lipsesc nici componentele de inalta performanta, creatia tunerului din Colorado fiind inzestrata cu sistem de franare marca Brembo, suspensie Koni, pneuri Pirelli PZero Nero si sistem de evacuare Ragazzon EVO.

Sub capota se ascunde un motor turbo de 1.4 litri si 180 cai putere, cuplat la o transmisie manuala in cinci trepte. Performantele raman momentan un mister, insa trairile de la volan vor fi amplificate de prezenta la interior a doua scaune Abarth, imbracate in Alcantara, si a unui roll cage complet.

La acest moment, noul Scagliarini 504cze este doar un model one-off, insa compania americana nu ar spune nu unei productii limitate. Asta in cazul in care cineva isi va arata interesul pentru aceasta creatie.

Scagliarini 504cze - Un Fiat 500 cu aroma de van Scagliarini 504cze - Un Fiat 500 cu aroma de van

Distribuie pe Facebook
mai multe